Romney je stále proti homosexuálnym sobášom

NETKY.SK • 10 Máj 2012, 08:10 • 2 min
Romney je stále proti homosexuálnym sobášom

Romney je stále proti homosexuálnym sobášom - Politika Republikánsky uchádzač o post prezidenta USA Mitt Romney v stredu opätovne vyjadril názor, že manželstvo by malo byť zväzkom iba medzi mužom a ženou. Tento postoj podľa vlastných slov zastáva odvtedy,

slovakia

left justify in out

img

Republikánsky uchádzač o post prezidenta USA Mitt Romney v stredu opätovne vyjadril názor, že manželstvo by malo byť zväzkom iba medzi mužom a ženou. Tento postoj podľa vlastných slov zastáva odvtedy, ako začal kandidovať za prezidenta.
      Romney uviedol, že sobáše párov rovnakého pohlavia sú veľmi citlivou témou. Povedal to po tom, ako demokratický prezident Barack Obama vyhlásil, že sobáše homosexuálov by sa mali povoliť. Takúto podporu homosexuálnym sobášom vyjadril Obama ako prvý prezident Spojených štátov v dejinách. Podľa prieskumov sú USA v tejto otázke rovnomerne rozdelené. 
      Ako dodal Romney, správy naznačujú, že Obama svoj postoj v tejto veci zmenil. Podľa republikána by mali mať štáty možnosť rozhodnúť sa, či budú poskytovať právne výhody homosexuálnym párom.  
      Obamovo vyjadrenie posilnilo nádeje aktivistov za práva gejov po celom svete, že aj ďalší svetoví lídri budú nasledovať jeho príklad. Kritici však odsúdili šéfa Bieleho domu, že týmto vyhlásením iba naháňa voličské hlasy pred novembrovými voľbami.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies