Roland Garros: Wawrinka cez Kližanovho premožiteľa do štvrťfinále

NETKY.SK • 1 Jún 2015, 08:07 • 2 min
Roland Garros: Wawrinka cez Kližanovho premožiteľa do štvrťfinále

PARÍŽ - Švajčiarsky tenista Stan Wawrinka nasadený ako ôsmy zvíťazil v nedeľňajšom stretnutí osemfinálového 4. kola dvojhry mužov na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži nad domácou dvanástkou podujatia Gillesom Simonom poľahky 6:1, 6:4, 6:2. Francúz v 2. kole prekonal Martina Kližana.

slovakia

left justify in out

Wawrinka v súboji dvoch 30-ročných hráčov dosiahol v prvom sete na Dvorci Suzanne Lenglenovej brejk hneď na 2:0 a pridal poistku na príjme v šiestej hre. V druhom dejstve pustil súpera zo 4:2 na 4:4, ale nevypomstilo sa mu to. V tretej časti navodil rozhodnutie únikom z 1:1 na 3:1. V šiestom geme odvrátil hrozbu straty podania, v siedmom sa ešte raz presadil na returne, potom sa dopodával k triumfu. Premenil tretí mečbal.


"Som si vedomý toho, že úroveň mojej hry môže byť riadne vysoká, a keď mám sebavedomie, dokážem zdolávať vedľa kvalitných protivníkov," povedal Wawrinka podľa Twitteru turnaja a k tejto fáze sezóny dodal: "Prechod na antuku je pre mňa vždy jednoduchý a príjemný, vnímam to ako prirodzenú záležitosť."


Do osmičky na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska sa Wawrinka dostal druhý raz po sezóne 2013, vtedy prehral so Španielom Rafaelom Nadalom. Minulý rok zakopol už v 1. kole na Španielovi Guillermovi Garcíovi-Lópezovi.


Deviaty muž renkingu ATP Wawrinka zvýšil v štatistike proti trinástke hodnotenia Simonovi na 4:2 (na najpomalšom podklade vedie 3:0). Rivalita trvá už od roku 2003, keď bojovali na úrovni ITF Futures. Pred troma rokmi v 3. kole RG zvíťazil Švajčiar oveľa tesnejšie 7:5, 6:7 (5), 6:7 (3), 6:3, 6:2. Zverenec švédskeho finalistu RG 2000 Magnusa Normana Wawrinka triumfoval v ôsmom z ostatných deviatich grandslamových duelov s Francúzmi.


Hrdina vlaňajších rovnako cenných melbournských Australian Open Wawrinka bude vo štvrťfinále čeliť úspešnému zo súboja Gael Monfils (Fr.-13) - Roger Federer (Švaj.-2), takže krajina helvétskeho kríža možno v predstihu nadobudne istotu semifinálového zastúpenia. "Stan the Man" má s Federerom skóre 2:16, proti Monfilsovi stojí 2:2. Zápas Monfils - Federer v nedeľu prerušili za stavu 3:6, 6:4 pre tmu, dohrajú ho v pondelok.


Predtým sa v nedeľu v dolnej polovici "pavúka" zrodila štvrťfinálová dvojica Kei Nišikori (Jap.-5) - Jo-Wilfried Tsonga (Fr.-14). Štyri osemfinále v hornej sekcii žrebu sú na programe v pondelok.

Dvojhra mužov - 4. kolo (osemfinále):
Stan Wawrinka (Švaj.-8) - Gilles Simon (Fr.-12) 6:1, 6:4, 6:2

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies