Roland Garros: Mečíř ml. prehral v 1. kole dvojhry s Kamkem

NETKY.SK • 26 Máj 2014, 16:33 • 2 min
Roland Garros: Mečíř ml. prehral v 1. kole dvojhry s Kamkem

PARÍŽ - Slovenskému tenistovi Miloslavovi Mečířovi ml. nevyšla premiéra v hlavnej súťaži na grandslamovom turnaji v kariére.

slovakia

left justify in out

V pondelkovom zápase 1. kola dvojhry na Roland Garros v Paríži (25. mája - 8. júna, celková dotácia 25 018 900 eur, antuka) úspešný kvalifikant Mečíř junior podľahol Nemcovi Tobiasovi Kamkemu za 151 minút 5:7, 6:7 (2), 6:7 (1), keď zlyhal v koncovkách vyrovnaných setov. V tom prvom si nechal ujsť vedenie 5:3 a v druhom od stavu 2:2 v tajbrejku už neuhral ani jeden bod. V treťom sete, ktorý prerušil na vyše hodinu dážď, museli opäť obaja hráči bojovať o víťazstvo v tajbrejku. V ňom jednoznačne dominoval skúsenejší Kamke - 7:1. Celkovo urobil Mečíř ml. v stretnutí 47 nevynútených chýb, kým jeho súper len 28. Na "winnery" bol lepší slovenský tenista 44:33. 

 

"Som sklamaný najmä z prvého setu. Myslím si, že som v ňom bol lepší. Vo zvyšných dvoch ma Kamke už mierne prevyšoval, hoci len o pár lôpt. Nebol tam nejaký extrémny rozdiel, ale cítil som, že si nedokážem utvárať tlak. Tajbrejky odzrkadlili, čo sa dialo na dvorci," povedal Miloslav Mečíř ml. pre Rádio Slovensko. 

 

Miloslav Mečíř ml. je po Lukášovi Lackovi druhým slovenským tenistom, ktorý sa rozlúčil s tohtoročnými medzinárodnými majstrovstvami Francúzska v 1. kole hlavnej súťaže vo dvojhre. Na druhej strane vo svojich úvodných vystúpeniach v Paríži uspeli Martin Kližan, Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová aj Karolína Schmiedlová. Súboje 1. kola singlovej súťaže rešte len čakajú na Janu Čepelovú a Magdalénu Rybárikovú. 

 

Dvadsaťšesťročný pražský rodák a syn dlhoročného kapitána daviscupovej reprezentácie Mečíř junior, 211. vo svetovom rebríčku ATP, napriek prehre v 1. kole môže byť spokojný so svojím vystúpením pri Buloňskom lesíku. Víťazne zvládol trojkolovú kvalifikáciu, keď postupne zdolal Španiela Enriqueho Lópeza-Péreza, Turka Marsela Ilhana a Američana Tima Smyczeka. Získal tým 35 bodov do počítačového poradia a prémiu 24 000 eur brutto. Takmer určite mu to bude stačiť na prekonanie osobného renkingového maxima v podobe 206. pozície, ale možno aj na Top 200 rebríčka ATP. Meno Mečíř sa jeho zásluhou v grandslamovej hlavnej súťaži objavilo prvýkrát od Wimbledonu 1990, keď jeho otec - olympijský víťaz zo Soulu 1988 - skončil v 2. kole. 

 

Slovenský tenista mal spočiatku bližšie k zisku prvého setu. Dostal sa do vedenia 5:3 a podával na zisk úvodného dejstva. Nemec, v rebríčku ATP na 106. mieste, si však podanie zobral späť a napokon sériou štyroch víťazných hier otočil z 3:5 na 7:5. Prvý setbal premenil po 41 minútach po chybe súpera z forhendu. V druhom sete si obaja hráči pozorne strážili podanie a o víťazovi musel rozhodnúť tajbrejk. V ňom za stavu 2:2 Kamke dvakrát úspešne zakončil z forhendu, potom prišli dve bekhendové chyby Mečířa ml. a napokon aj premenený nemecký setbal za stavu 6:2. Aj tretí set musel rozhodnúť tajrejk, ktorý slovenskému tenistovi opäť nevyšiel. Jediný bod získal za stavu 0:5 a po 151 minútach jeho súper využil prvý mečbal. 

Víťazný Kamke si postupom do 2. kola vyrovnal svoj najlepší výsledok v Paríži z rokov 2010, 2011 a 2013. Najbližšie si zmeria sily s Chorvátom Marinom Čiličom (25.). Dvadsaťosemročný rodák z Lübecku Kamke je momentálne nemeckou mužskou tenisovou osmičkou. 

 

Dvojhra mužov - 1. kolo: 
Tobias Kamke (Nem.) - Miloslav Mečíř ml. (SR) 7:5, 7:6 (2), 7:6 (1) za 151 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies