Roland Garros: Kovalík suverénne do 2. kola kvalifikácie

NETKY.SK • 21 Máj 2013, 16:35 • 2 min
Roland Garros: Kovalík suverénne do 2. kola kvalifikácie

PARÍŽ - Slovenský tenista Jozef Kovalík uspel hneď pri svojej seniorskej premiére na úrovni veľkej štvorky. V utorňajšom zápase 1. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (26. mája - 9. júna, celková dotácia 21,017 milióna eur, antuka) zvíťazil nad takisto nenasadeným rekonvalescentom Inigom Cervantesom-Huegunom za 83 minút suverénne 6:2, 6:3. Dvadsaťtriročný Španiel figuruje na 183. priečke v renkingu ATP a predvlani získal titul na challengeri v Trnave.

slovakia

left justify in out

Kovalík v úvodnom dejstve nastolil rozhodnutie únikom z 1:1 na 5:1. V siedmej hre síce stratil servis z náskoku 40:15 a neskorších ešte troch setbalov, ale v ôsmom geme sa znova presadil na príjme. V druhej časti predviedol priebežný obrat z 0:1 na 5:1 a potom zvládol druhý pokus odpodávať sa k triumfu.

Dvadsaťročný držiteľ 6 titulov z okruhu Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) Kovalík, 233. vo svetovom rebríčku (najvyššie dosiaľ bol na 231. pozícii), sa v 2. kole eliminačných bojov na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska 2013 stretne s Belgičanom Stevom Darcisom (104.) nasadeným ako tretím. Už má istotu 8 bodov do hodnotenia a prémie 5000 eur. Pri Seine si zahral v rokoch 2009 a 2010 medzi juniormi a zhodne sa lúčil v 1. kole.

Švagor kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Kovalík od decembra spolupracuje so šéftrénerom TC Empire Trnava Miloslavom Grolmusom a zároveň má na základe špeciálneho štatútu k dispozícii zázemie Národného tenisového centra (NTC) v Bratislave. Počas tejto sezóny si zatrénoval aj v barcelonskej Akadémii Sánchez-Casal. Bratislavčan je po boku Filipa Horanského držiteľ bronzu vo štvorhre z premiérových olympijských hier mládeže v roku 2010 v Singapure.

Dvojhra mužov - kvalifikácia - 1. kolo:
Jozef Kovalík (SR) - Inigo Cervantes-Huegun (Šp.) 6:2, 6:3 za 83 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies