Vo štvrtok má po pol roku pokračovať proces so Štefanom Aghom z kauzy zmenky

NETKY.SK • 30 Máj 2021, 15:23 • 2 min
Vo štvrtok má po pol roku pokračovať proces so Štefanom Aghom z kauzy zmenky

BRATISLAVA - Pojednávanie so Štefanom Aghom z kauzy miliónových zmeniek by malo na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku po polroku pokračovať vo štvrtok 3. júna.

slovakia

left justify in out

Naposledy súd v tomto prípade pojednával v novembri 2020. Vo veci bolo v priebehu posledných mesiacov vytýčených viacero termínov pojednávania, boli však zrušené pre pandemickú situáciu. Agh je v tomto prípade stíhaný na slobode.


img


Štefan Agh ešte na prvom pojednávaní 20. novembra 2020 odmietol podozrenie z falšovania zmeniek v hodnote niekoľkých miliónov eur. „Vo veci, ktorá mi je kladená za vinu, sa cítim nevinný,“ uviedol s tým, že v prípade využije svoje zákonné právo nevypovedať.

 

Prečítajte si tiež: Kočnerovi navrhovala prokuratúra napriek odsúdeniu ponechať kolúznu väzbu, Najvyšší súd to odmietol

Podľa obžaloby Štefan Agh v bližšie neurčenom období od roku 2013 do roku 2016 po dohode s podnikateľom Marianom Kočnerom a bývalým riaditeľom TV Markíza Pavlom Ruskom vytvoril dve zmenky, ktoré boli datované do júna 2000. Jedna zo zmeniek bola v hodnote osem miliónov eur, druhá 26 miliónov eur.

 

 

Vyplatenia zmeniek sa na súde následne domáhala spoločnosť Správa a inkaso zmeniek Mariana Kočnera, vyplatiť ich mal Rusko. Štefan Agh sa svojím konaním podľa prokuratúry dopustil obzvlášť závažného zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov.

 

Súvisiaci článok: Za falšovanie zmeniek si Kočner a Rusko odsedia 19 rokov vo väzení!

Marianovi Kočnerovi a Pavlovi Ruskovi uložil súd v roku 2020 v rámci kauzy zmenky tresty 19 rokov väzenia. Najvyšší súd tresty potvrdil na verejnom zasadnutí 12. januára tohto roku. V procese so Štefanom Aghom by mali byť vypočutí ako svedkovia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies