NHL: Ružička sa blysol víťazným gólom a asistenciou, Calgary vyhralo 6:5

NETKY.SK • 15 November 2022, 09:21 • 2 min
NHL: Ružička sa blysol víťazným gólom a asistenciou, Calgary vyhralo 6:5

NEW YORK - Slovenský hokejista Adam Ružička z Calgary Flames strelil v noci na utorok svoj druhý gól v prebiehajúcej sezóne. Dvadsaťtriročný Slovák zaznamenal v zápase proti Los Angeles Kings aj asistenciu a vyhlásili ho za tretiu hviezdu zápasu. "Plamene" zvíťazili 6:5.

slovakia

left justify in out

Ružička sa udržal v prvej formácii Flames

 

Ružička odohral štvrtý zápas za sebou a tréner Daryl Sutter ho predtým pri absencii zraneného Jonathana Huberdeau zaradil na krídlo prvej formácie k centrovi Eliasovi Lindholmovi a Tylerovi Toffolimu. Slovenský hokejista sa udržal v prvej formácii aj po návrate kanadského krídelníka do zostavy. Huberdeau sa strelecky presadil tiež, bol to jeho 200. gól v kariére. Ružička sa presadil po akcii Lindholma v 37. minúte, keď dorazil puk do siete. Po tomto zásahu zvýšil vedenie domácich na 6:3, jeho gól bol napokon víťazný. Na ľade strávil 15:05 minút, zaznamenal jednu plusku a jednu strelu na bránku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Calgary Flames (@nhlflames)

 

Obhajca titulu Colorado Avalanche podľahol doma St. Louis 2:3. Pre "bluesmanov" to bol tretí triumf po sebe po predchádzajúcich ôsmich prehrách v sérii. Veľkú zásluhu na víťazstve má brankár Jordan Binnington, ktorý predviedol 45 úspešných zákrokov. Kanadský brankár sa blysol najmä 76 sekúnd pred koncom, keď sa stihol presunúť pri prudkej strele z prvej od Calea Makara a znemožnil tak vyrovnanie na 3:3. Aj napriek prehre si predĺžila svoju bodovú sériu trojica najproduktívnejších hráčov "lavín". Už v šiestich zápasoch v rade bodovali Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon, aj Cale Makar.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies