Roland Garros: Djokovič prvým finalistom mužskej dvojhry po triumfe nad Gulbisom

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 16:16 • 2 min
Roland Garros: Djokovič prvým finalistom mužskej dvojhry po triumfe nad Gulbisom

PARÍŽ - Srbský tenista Novak Djokovič sa druhýkrát v kariére prebojoval do finále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži.

slovakia

left justify in out

V úvodnom semifinále si na dvorci Philippa Chatriera ako nasadená dvojka poradil s osemnástkou "pavúka" Lotyšom Ernestsom Gulbisom v štyroch setoch 6:3, 6:3, 3:6, 6:3.
     

Ak Nole v nedeľu získa titul a skompletizuje svoju grandslamovu zbierku, vystrieda Španiela Rafaela Nadala na poste svetovej jednotky. Osemnásobný šampión si v druhom semifinále zmeral sily s Britom Andym Murraym. Gulbis nastúpil na svoje úvodné grandslamové semifinále v kariére bez rešpektu, v prvom geme nestratil pri vlastnom podaní ani fiftín a vo štvrtej hre mal k dispozícii dva brejkbaly. Djokovič však vyrovnal na 2:2 a od toho momentu bol na kurte lepším hráčom. V piatom geme Gulbisa brejkol, rovnaký kúsok sa mu podaril aj za stavu 5:3 a prvý set sa stal jeho korisťou.
     

Lotyš mal nízke percento prvého podania, robil priveľa nevynútených chýb, čo bola voda na mlyn Djokoviča.  O osude druhého dejstva rozhodol šiesty gem, v ktorom "Nole" zobral súperovi servis. V treťom sete Gulbis pridal na agresivite a po sérii bekhendových winnerov v ôsmom geme pri podaní Djokoviča ho získal vo svoj prospech. Vo štvrtom dejstve sa však po brejku v ôsmej hre presadil Djokovič. Za stavu 5:3 premenil pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.
      
     

muži - dvojhra - semifinále:
Novak Djokovič (2-Srb.) - Ernests Gulbis (18-Lot.) 6:3, 6:3, 3:6, 6:3



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies