Dvaja obvinení z kauzy Očistec uzatvorili dohodu o vine a treste

NETKY.SK • 14 Marec 2022, 09:41 • 2 min
Dvaja obvinení z kauzy Očistec uzatvorili dohodu o vine a treste

BRATISLAVA - Dohodu podpísali s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Musí ju ešte schváliť Špecializovaný trestný súd (ŠTS).

slovakia

left justify in out

Ide o bývalých príslušníkov Policajného zboru Milana Žáčika a Ivana Bobockého. ÚŠP o tom informoval na sociálnej sieti.

 

 

„Prokurátor ÚŠP uzatvoril dňa 11. marca dohodu o vine a treste s obvinenými Mgr. M. Ž. a Mgr. I. B. Toho istého dňa dňa bol prokurátorom podaný návrh na schválenie predmetnej dohody o vine a treste spolu s rozsiahlym spisovým materiálom (35 zväzkov) na ŠTS v Pezinku,“ priblížila prokuratúra.

 

Prečítajte si tiež: Polícia obvinila Mariana Kotlebu!

 

Obvinenia sa týkajú viacero trestných činov. „A to činnosti pre zločineckú skupinu a s tým spojenými trestnými činmi prijímania úplatku a zneužívania právomoci verejného činiteľa,“ doplnil ÚŠP.

 

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie Očistec zadržala v roku 2020 niektorých policajných exfunkcionárov vrátane bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara. Skupina mala pôsobiť okolo nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra.

 

img

 

Niektorých obvinených vylúčili na samostatné konanie. V kauze podala prokuratúra v závere vlaňajška aj obžalobu na 11 obvinených osôb. Celkovo v prípade obvinili 21 ľudí.

 

Možno vás zaujme: Začal sa proces v kauze Dobytkár. Norberta Bödöra zastupuje aj Robert Kaliňák

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona