Rokovania o iránskom jadrovom programe budú v júni v Moskve

NETKY.SK • 25 Máj 2012, 07:00 • 2 min
Rokovania o iránskom jadrovom programe budú v júni v Moskve

Rokovania o iránskom jadrovom programe budú v júni v Moskve - Politika Rokovania o iránskom jadrovom programe budú pokračovať 18. a 19.

slovakia

left justify in out

img

Rokovania o iránskom jadrovom programe budú pokračovať 18. a 19. júna v Moskve, informovala dnes šéfka európskej diplomacie Catherine Ashtonová.
      "Je jasné, že obe strany sa snažia o pokrok," citovala Ashtonovú tlačová agentúra DPA po dvojdňových rokovaniach Iránu a šiestich mocností v Bagdade. Ashtonová dodala, že obe strany sa na niečom sa zhodli, ale boli aj podstatné rozdiely.
      Zástupcovia USA, Británie, Francúzska, Nemecka, Ruska a Číny (známe ako formát P5+1) začali v stredu rokovať s Iránom o jeho jadrovom programe, ktorý vzbudzuje obavy západných krajín.
      Podľa informácií iránskej delegácie boli dnes rokovania v niektorých chvíľach pred kolapsom. Zdalo sa, že Teherán z rokovaní odíde, pretože Západ odmietal zmierniť tvrdé ekonomické sankcie na Irán, poznamenala AP.
      Ashtonovej hovorca Michael Mann však hovoril o pokroku, pričom neuviedol podrobnosti. Informácia o pokračovaní rozhovorov v Moskve uzavrela dvojdňové rozhovory v Bagdade. Prvé správy hovorili o rokovaniach v Ženeve.
      Iránsky vyjednávač Saíd Džalílí po rokovaniach zdôraznil, že Irán trvá na svojom práve mierového využívania atómovej energie. Teherán je presvedčený o tom, že na to má právo každá krajina, podotkol Džalílí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies