Rogers sa po 11 rokoch dočkal bronzovej medaily z OH 2004

NETKY.SK • 2 September 2015, 09:14 • 2 min
Rogers sa po 11 rokoch dočkal bronzovej medaily z OH 2004

LAUSANNE - Austrálsky cyklista Michael Rogers sa po jedenástich rokoch dočkal bronzovej medaily z OH 2004 v Aténach. Tridsaťpäťročný jazdec pôvodne obsadil na olympiáde v individuálnej časovke štvrté miesto, no víťazovi Tylerovi Hamiltonovi v roku 2012 odobrali zlato za doping a z výsledkov jeho meno vyškrtli.

slovakia

left justify in out

Trojnásobný svetový šampión Rogers vyhlásil, že "medaila pridáva niečo hmatateľné do jeho krásnych spomienok". Hamiton sa v roku 2011 priznal k dopingovej minulosti. Bol kľúčovým svedkom Americkej antidopingovej agentúry (USADA) v procese voči jeho bývalému kolegovi Lanceovi Armstrongovi, ktorý celú dekádu realizoval systematický dopingový program bez toho, že by ho niekto prichytil.

 

Zlatú medailu z OH v Aténach dodatočne udelili Rusovi Vjačeslavovi Jekimovovi, bývalému dlhoročnému Armstrongovmu kolegovi z tímu US Postal. Američan Bobby Julich, ktorý získal striebro, sa takisto priznal k užívaniu nedovolených podporných prostriedkov po tom, čo USADA zverejnila svoju správu.

 

Rogers bol v minulosti klientom talianskeho lekára Michelea Ferrariho, ktorému USADA doživotne zakázala činnosť, hoci vždy odmietal dopingové praktiky. MOV Austrálčanovi bronzovú medailu oficiálne udelil v utorok. "Je to pre mňa veľká česť. Táto bronzová medaila je pre mňa veľkou satisfakciou," citovala agentúra AP slová Rogersa počas ceremoniálu v sídle Medzinárodného olympijského výboru (MOV) v Lausanne, na ktorom nechýbal ani prezident MOV Thomas Bach či šéf Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) Brian Cookson.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies