Rodinné domy sa stavajú o polovicu menšie než pred pätnástimi rokmi

NETKY.SK • 14 November 2013, 14:51 • 2 min
Rodinné domy sa stavajú o polovicu menšie než pred pätnástimi rokmi

BRATISLAVA - Na Slovensku sa v súčasnosti stavajú zhruba o polovicu menšie rodinné domy než tomu bolo v roku 1998. V tom čase dosahovali obydlia vo výstavbe zhruba 250 m2.

slovakia

left justify in out

"V súčasnosti sa v 66 % prípadov pohybuje priemerná obývaná plocha rodinných domoch v rozmedzí od 90 do 110 m2," informovala na základe vlastného prieskumu spoločnosť Ekonomické stavby.

Ako uviedol riaditeľ firmy Aleš Urbánek, trend výstavby menších domov v posledných 15 rokoch nadväzuje na vývoj v rámci výstavby bytov. Oba segmenty nehnuteľností si totiž navzájom konkurujú rozlohou aj cenou. "Trend súčasnosti je zjavný, bývanie sa bude naďalej zefektívňovať v oblasti stavebných materiálov, energetických úspor, ale aj ergonómie interiéru," dodal Urbánek.

Medzi najobľúbenejšie varianty rodinných domov patria momentálne 4-izbové domy s kuchyňou, prípadne 5-izbové s kuchynským kútom. Priemerná cena domu s rozlohou 100 m2 sa podľa prieskumu pohybuje na úrovni okolo 100.000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies