Rodina Brucea Leeho pripravuje životopisný film

NETKY.SK • 28 Február 2015, 16:57 • 2 min
Rodina Brucea Leeho pripravuje životopisný film

BRATISLAVA - Rodina už zosnulého herca Brucea Leeho pripravuje životopisný film o legendárnom inštruktorovi bojových umení.

slovakia

left justify in out

Na snímke sa podieľajú dcéra Shannon Lee a jej matka Linda Lee Cadwell, pričom produkciu majú na starosti Lawrence Grey, Ben Everard, Janet Yang a Bruce Lee Entertainment. Podľa Shannon Lee novinka ponúkne ucelený obraz o jej otcovi, zameria sa na jeho životnú filozofiu alebo lásku k bojovému umeniu. Kto sa postará o réžiu či herecké obsadenie filmu však zatiaľ neprezradili.


Inštruktor bojových umení, zakladateľ Jeet Kune Do, filozof, herec, filmový režisér, producent a scenárista Bruce Lee je považovaný za najvplyvnejšieho majstra bojových umení 20. storočia a kultúrnu ikonu. Celý svet ovplyvnil v najrôznejších oblastiach - od bojových umení, cez filmový priemysel, až po vzájomné chápanie západnej a východnej kultúry. Snímky, v ktorých účinkoval, pozdvihli tradičné hongkonské bojové filmy k celosvetovej popularite a medzi ľuďmi odštartovali obrovský záujem o čínske bojové umenia. Zahral si napríklad v snímkach Veľký šéf (1971), Päsť plná hnevu (1972), Cesta draka (1972) alebo Drak prichádza (1973). Posledný film, na ktorom začal pracovať - Hra smrti (1978), dokončili až po jeho smrti. Zomrel v roku 1973, dožil sa 32 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies