Rodina a velikáni milánskeho AC sa rozlúčili s Cesarem Maldinim

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 14:33 • 2 min
Rodina a velikáni milánskeho AC sa rozlúčili s Cesarem Maldinim

MILAŃO - Rodinní príslušníci a bývalí velikáni futbalového klubu AC Miláno sa v utorok rozlúčili s niekdajším hráčom a trénerom talianskej reprezentácie Cesarem Maldinim. Ten zomrel v noci na nedeľu vo veku 84 rokov.

slovakia

left justify in out

K Maldiniho synovi Paolovi, bývalému kapitánovi AC, sa pridali aj ďalšie klubové ikony Andrij Ševčenko, Clarence Seedorf, Massimo Ambrosini a Daniele Massaro. Na pohrebe, ktorý sa uskutočnil v Bazilike Sant'Ambrogio v Miláne, nechýbali ani klubový prezident Silvio Berlusconi či bývalý kapitán konkurenčného Interu Javier Zanetti.

 

Cesare Maldini bol ikonou milánskeho AC, v ktorom dlhé roky hrával na poste stopéra. Na konte mal 14 štartov v najcennejšom drese, s "Rossoneri" vyhral v sezóne 1962/1963 Pohár európskych majstrov.

 

Hráčsku kariéru začal v rodnom Terste, okrem AC hral aj za AC Turín. V drese Milána získal štyri majstrovské tituly. Zahral si na MS 1962 v Čile, bol kapitánom národného výberu. Ako tréner viedol okrem AC Miláno aj kluby z Foggie, Ternany či Parmy. S Milánom vyhral v roku 1973 Taliansky pohár aj Pohár víťazov pohárov. Taliansku reprezentáciu do 21 rokov priviedol k rekordným trom titulom majstra Európy v rade (1992, 1994 a 1996). V rokoch 1996 a 1998 trénoval výber Talianska. V rokoch 2001 a 2002 pôsobil aj na reprezentačnej lavičke Paraguaja.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies