Rod Stewart vystúpi s Faces

NETKY.SK • 5 August 2015, 17:34 • 2 min
Rod Stewart vystúpi s Faces

LONDÝN - Anglický spevák Rod Stewart vystúpi 5. septembra s kapelou Faces, v ktorej pôsobil v rokoch 1969 až 1975. Koncert Rock 'n' Horsepower, ktorý spoluorganizujú 70-ročný Stewart a bubeník formácie Kenney Jones, sa bude konať v Hurtwood Park Polo Clube v anglickom Ewhurste v Surrey na podporu charitatívnej organizácie Prostate Cancer UK.

slovakia

left justify in out

So spomínanými hudobníkmi vystúpi tiež gitarista Ronnie Wood, ktorý pôsobí aj v legendárnych The Rolling Stones. Na pódiu sa tak stretnú všetci žijúci pôvodní členovia Faces.

 

"Je to už tretí koncert Rock 'n' Horsepower, ktorý robíme pre Prostate Cancer UK a vyzerá to tak, že to bude aj najväčší ročník," uviedol 66-ročný Jones. "Roky strávené vo Faces patria k tým najlepším rokom môjho života a som veľmi hrdý, že som členom tejto skupiny. Som neuveriteľne nadšený, že mám príležitosť znova vystúpiť na pódiu s Rodom a Ronniem," dodal. "Byť súčasťou Faces bolo ako šialená víchrica, ale, Bože môj, bolo to skvelé. Sme veľmi radi, že môžeme podporiť Prostate Cancer UK," povedal Stewart. 

 

Faces vznikli v roku 1969 v Londýne. Medzi pôvodných členov kapely patrili okrem spomínaných hudobníkov aj basgitarista Ronnie Lane a klávesák Ian McLagan. Formácia nahrala štyri štúdiové nahrávky - First Step (1970), Long Player (1971), A Nod Is As Good As A Wink... To A Blind Horse (1971) a Ooh La La (1973). Medzi ich najznámejšie skladby patria piesne ako Had Me A Real Good Time, Stay With Me, Cindy Incidentally či Pool Hall Richard. Skupina sa rozpadla v roku 1975. V roku 1997 zomrel Ronnie Lane. Kapela v roku 2010 oznámila reunion so spevákom formácie Simply Red Mickom Hucknallom, ktorý s nimi vystúpil aj v roku 2012 na uvedení do Rock'n'rollovej siene slávy. Vlani v decembri zomrel aj Ian McLagan. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies