REPORTÁŽ: Slovenská legenda Peter Nagy vydáva po 12-tich rokoch nový album, Netkám prezradil prečo sa volá „Petrolej“!

NETKY.SK • 21 Máj 2021, 15:21 • 2 min
REPORTÁŽ: Slovenská legenda Peter Nagy vydáva po 12-tich rokoch nový album, Netkám prezradil prečo sa volá „Petrolej“!

Kultový profesor Indigo je späť! Hitmaker Peter Nagy vydáva po 12-tich rokoch novinku s názvom „Petrolej“. Čerstvý album je optimistický, rovnako ako Peter Nagy, ktorý je autorom hudby aj textov všetkých skladieb. Vždy dobre naladeného speváka a skladateľa sme zastihli v bratislavskom štúdiu Rita. V exkluzívnom rozhovore pre Netky prezradil prečo sa album volá „Petrolej“ a ako Peter funguje so svojim producentom, ktorým je neuveríte - čas!

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

Kto by nepoznal megahity „Láska je tu s nami“, „Aj tak sme frajeri“, „Profesor Indigo“, „Sme svoji“ či „So mnou nikdy nezostarneš“? Spevák, skladateľ, textár a producent Peter Nagy teraz prichádza s ďalšími hitmi a vydáva nový album „Petrolej“. Na novinke nájdu fanúšikovia 10 úplne nových piesní od rockovejších so skupinou Indigo až po balady s klavírom a sláčikovým kvartetom. Album sa nahrával v štúdiu LVGNC Mareka Rakovického v Bratislave.

 

img

 

„Je to veľmi optimistický album v neveselej dobe. Tematicky som piesne pripravoval niekoľko rokov a finálne práce mi trvali rok. Snažil so sa spraviť album ktorý by okrem metafor v textoch mal tzv. globálnu metaforu. Album je o civilizácii, o jej nenápadnej toxicite pre náš citový život. Ale nebojte sa, moje piesne sa snažia usmievať sa,“ konštatuje Peter Nagy. 

 

img

 

Nový hudobný počin legendárneho speváka a skladateľa avizuje chytľavá skladba „Raz sa všetko vyrieši“, ktorá už znie v slovenskom éteri! Album „Petrolej“ nahrala skupina Indigo v zostave Peter Nagy - spev, akustické gitary. vokály, Mišo Kovalčík - elektrické gitary, Marek Mečiar - klávesy, Ľuboš Ďurech, bass, fretless bass. Bonusom pre fanúšikov je hosťovanie členov pôvodného Indiga - Miro Okál - bicie, conga, perkusie, Laco Kožuszník – akustická gitara a Jožo Maták - vokál. V baladách hrajú Pavol Bartovic - klavír a kvarteto Milana Adamca.

 

img

 

„Muzikantsky som mal pocit, ako keď sme robili prvé albumy v 80-tych rokoch. Pripomínalo mi to časy zo starým Indigom. Boli sme pripravení po mesiaci skúšania. Stala sa zvláštna vec, mali sme amatérsku radosť z hrania, ale profesionálne zručnosti. Každý z členov kapely sa snažil dať zo seba to najlepšie. Ja som zo svojej kapely nadšený. Už aby sme mohli vyjsť na pódiá. Mám pocit, že sa to fakt podarilo. Tento album som totiž robil z pocitom, že ho robiť nemusím, ale CHCEM. A to je oslobodzujúce,“ teší sa Peter Nagy.

 

Všetky informácie o Petrovi Nagyovi nájdete na www.peternagy.sk, https://www.facebook.com/PeterNagyOfficial/?fref=ts a  https://www.instagram.com/peternagy_music/ Pieseň „Raz sa všetko vyrieši“ si môžete pozrieť tu https://www.youtube.com/watch?v=pnt7TwcbQYo




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies