Riziko, že výkon globálnej ekonomiky klesne, sa zmiernilo

NETKY.SK • 12 Február 2013, 08:10 • 2 min
Riziko, že výkon globálnej ekonomiky klesne, sa zmiernilo

Riziko, že výkon globálnej ekonomiky klesne, sa zmiernilo - Svet Riziko, že výkon globálnej ekonomiky klesne, sa v uplynulých mesiacoch zmiernilo, aj keď určité nebezpečenstvo stále pretrváva. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na najnovšiu

slovakia

left justify in out

imgRiziko, že výkon globálnej ekonomiky klesne, sa v uplynulých mesiacoch zmiernilo, aj keď určité nebezpečenstvo stále pretrváva. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na najnovšiu analýzu globálneho vývoja, ktorú vypracovala Moody's Investor Services.
      Moody's zároveň varuje, že mnohé krajiny čaká tento rok len slabý hospodársky rast.
      "Zatiaľ čo naša celková prognóza sa veľmi nezmenila, riziko poklesu svetovej ekonomiky sa v uplynulých troch mesiacoch definitívne znížilo," vyhlásil Colin Ellis, viceprezident Moody's pre makroekonomické a finančné analýzy.
      "Stále však očakávame mierne zotavovanie globálneho hospodárstva a z krátkodobého hľadiska tendencie k slabému rastu vo väčšine vyspelých ekonomík spolu s relatívne miernym tempom expanzie transformujúcich sa ekonomík."
      Moody's Investor Services odhaduje, že výkon 20 najväčších svetových ekonomík, skupiny G20, sa tento rok zvýši o 2,9 % a v roku 2014 o 3,3 %. Predpovedá tiež, že aj americká ekonomika bude tento rok rásť, ale eurozóna ako celok bude stagnovať.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies