Rieka Soča v Slovinku má ďalšiu obeť, je ňou Slovák

NETKY.SK • 17 August 2015, 13:09 • 2 min
Rieka Soča v Slovinku má ďalšiu obeť, je ňou Slovák

NOVA GORICA - Slovenský turista, s ktorým sa minulý týždeň na rieke Soča v západnom Slovinsku prevrhol čln, v piatok v nemocnici zomrel. Informovala o tom dnes slovinská tlačová agentúra STA. Uviedla, že päťdesiatnik sa stal druhou tohtoročnou obeťou perly Júlskych Álp, ktorá je jednou z vodácky najatraktívnejších alpských riek.

slovakia

left justify in out

Muž bol v člne so svojím synom, keď ich strhol prúd a čln prevrátil. Synovi sa podarilo vyplávať na hladinu bez pomoci, otca však vytiahli z rieky v bezvedomí až o niekoľko stoviek metrov ďalej iní vodáci a začali ho oživovať, napísal denník Primorske Novice.


Na pomoc mu prišiel aj tím horských záchranárov, zdravotníkov a požiarnikov - Slováka previezli do nemocnice neďaleko Novej Gorice, kde tri dni po nehode zomrel. Hovorca polície v Novej Gorici agentúre STA povedal, že pri vodných aktivitách na rieke Soča zomreli tento rok už dvaja ľudia a siedmi utrpeli zranenia. Prvou tohtoročnou obeťou divokej vody na Soči bol 20-ročný írsky študent, ktorý rieku splavoval na kajaku.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies