Richard Raši sa vzdal mandátu primátora, plnenie úloh prevzal Martin Petruško

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 14:43 • 2 min
Richard Raši sa vzdal mandátu primátora, plnenie úloh prevzal Martin Petruško

KOŠICE - Nový podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši (Smer-SD) sa v pondelok vzdal mandátu primátora Košíc.

slovakia

left justify in out

Plnenie úloh primátora prevzal na základe jeho poverenia viceprimátor Martin Petruško. Túto činnosť bude vykonávať do zloženia sľubu nového primátora, ktorého zvolia v komunálnych voľbách v novembri 2018. Za svoje priority v nadchádzajúcom období Petruško označil dokončenie druhej etapy modernizácie električkových tratí (MET), výstavbu Košickej futbalovej arény (KFA) či riešenie systému parkovania v meste.

 

"Moja prvá priorita bude, aby sme do leta v Košiciach tieto električkové trate mali zrekonštruované," povedal novinárom. V súvislosti s parkovaním poznamenal, že sa aktuálne pripravujú podklady k dohode s firmou EEI o ukončení prevádzkovania parkovacích miest v rezidentských lokalitách 1 až 10.

 

"Na aprílové mestské zastupiteľstvo chystáme predložiť samotnú dohodu, ktorá je veľmi podstatná k tomu, aby sme sa posunuli ďalej v tejto téme," dodal. V prípade uzatvorenia dohody by sa na júnovom rokovaní mestských poslancov už hovorilo o tom, aká organizácia by prevzala prevádzkovanie parkovania v daných desiatich zónach. Podľa Petruška by to mohla byť mestská polícia.

 

Zastupujúci primátor svoju možnú kandidatúru v novembrových voľbách príliš komentovať nechcel. "Momentálne o tom vôbec neuvažujem, teraz sa k tomu nevyjadrím, pokiaľ nastane vhodný čas, určite dám vedieť," uviedol. Súčasné plnenie úloh primátora označil za obrovský záväzok a zodpovednosť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies