Podľa Kollára je kultúra dôležitá, pretože nás definuje v európskom priestore

NETKY.SK • 8 Október 2020, 20:16 • 2 min
Podľa Kollára je kultúra dôležitá, pretože nás definuje v európskom priestore

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Boris Kollár vo štvrtok popoludní absolvoval stretnutie so zástupcami kultúrnej obce, aby si vypočul všetky ich aktuálne problémy.

slovakia

left justify in out

Na následnej tlačovej konferencii spoločne s Tiborom Zelenayom z Asociácie hudobných klubov Slovenska a Lumírom Matim z Hudobnej únie Slovenska ubezpečil všetkých zamestnancov v oblasti kultúry, že im bude poskytnutá rýchla prvá pomoc.

 

img

 

Podnet aj od hlavy SR 

Predseda parlamentu pozval na stretnutie zástupcov kultúrnej obce, aby sa bližšie oboznámil s aktuálnou situáciou a problémami spôsobenými pretrvávajúcou pandémiou vírusu Covid-19 v tejto oblasti. Ako uviedol, na tento problém ho upozornila i prezidentka SR Zuzana Čaputová.

 

img

 

"Koncert či divadelné predstavenie nie je len o hudobníkoch a hercoch na javisku, ale aj o ďalších zamestnancoch, ktorí sa podieľajú na príprave vystúpenia. Práve títo prepadli cez sito sociálnej pomoci a treba im pomôcť" zdôraznil Boris Kollár.

 

Možnosť vytvorenia registra 

V tejto súvislosti predseda parlamentu aktívne rokuje s ministerkou kultúry SR Natáliou Milanovou i s ostatnými členmi vlády SR o možnosti vytvorenia registra, ktorý by pomohol identifikovať aj tento typ zamestnancov kultúrnej obce.

 

img

 

Aby nečelili exekúcii

Podľa slov predsedu NR SR je dôležité odstrániť skrivodlivosť v nastavenom systéme pomoci čo najskôr, aby predstavitelia kultúry nečelili existenčným problémom. "Táto prvá pomoc musí byť rýchla a adresná, preto nastavíme podmienky na získanie finančnej podpory zo strany štátu tak, aby samotná žiadosť opríspevok bola jednoduchá a zrozumiteľná," uzavrel predseda Národnej rady Boris Kollár.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies