Richard Raši predložil takýto pozmeňujúci návrh k štátnemu rozpočtu

NETKY.SK • 10 December 2021, 20:45 • 2 min
Richard Raši predložil takýto pozmeňujúci návrh k štátnemu rozpočtu

BRATISLAVA - Poslanec Richard Raši chce upraviť financie pre zdravotníctvo. Predložil v pléne parlamentu pozmeňujúci návrh k štátnemu rozpočtu na budúci rok.

slovakia

left justify in out

"V pozmeňujúcom návrhu sa rezervy štátneho rozpočtu menia z dôvodu zníženia rezervy na negatívne vplyvy pandémie ochorenia COVID-19 a použitia na platbu za poistencov štátu do verejného zdravotného poistenia vo výške 500 miliónov eur a výdavky kapitoly zdravotníctva a kapitoly všeobecná pokladničná správa sa takisto menia z dôvodu krytia zvýšených výdavkov kapitoly ministerstva zdravotníctva. Zvyšujú sa o 500 miliónov eur," uviedol Raši.

 

img

 

Poukázal na správu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ), ktorá upozorňuje na riziko podfinancovania riadneho chodu zdravotníctva. Raši podotkol, že rozpočet neponúka ani riešenia v oblasti prevencie pred odchodom zdravotníkov. "Keď sa pozrieme na rozpočet na očakávanú skutočnosť v roku 2021 a návrh rozpočtu na rok 2022, tak rozdiel je mínus 21 miliónov eur," tvrdí. Hovorí o poklese celkových zdrojov. "Všetky okolité krajiny bojujú o zdravotníkov, zdvíhajú im platy a naša vláda hrá mŕtveho chrobáka. Preto som navrhol zmenu rozpočtu, aby boli zdravotníci adekvátne zaplatení," napísal na sociálnej sieti.

 

 

Minister financií Igor Matovič reagoval tým, že Raši chce "čarovne presunúť pol miliardy eur do zdravotníctva". Hovorí o cynizme. Opozícii vyčítal, že nepomohla pri pandémii a spochybňovala očkovanie.

 

Možno vás zaujme: Ivan Korčok: Ľudské práva nemožno považovať za samozrejmosť

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies