Riaditeľ UNB by mal byť pre parkovanie odvolaný,tvrdí NOVA

NETKY.SK • 15 December 2013, 10:21 • 2 min
Riaditeľ UNB by mal byť pre parkovanie odvolaný,tvrdí NOVA

BRATISLAVA - Riaditeľ UNB by mal byť pre parkovanie odvolaný,tvrdí NOVA.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Miroslav Bždoch by mal byť pre spoplatnené parkovanie pred nemocnicami v Ružinove a Petržalke podľa hnutia NOVA odvolaný. Ako ďalej agentúru SITA informovalo Tlačové oddelenie hnutia, jeho tvrdenia sú len umývaním si rúk nad celou kauzou. Súčasný riaditeľ vo viacerých vyjadreniach pre médiá tvrdil, že s podpísanou škandalóznou zmluvou nemá nič spoločné, no verejne dostupné informácie ho usvedčujú z toho, že nehovorí pravdu.

Riaditeľ podľa hnutia zastával od roku 2008 funkciu námestníka riaditeľa UNB, teda počas celej doby vyhlásenia, ale aj vyhodnotenia tendra bol v úzkom vedení nemocnice. "Ešte dôležitejší je fakt, že tender bol ukončený 24. mája 2011 a Miroslav Bždoch bol tri dni na to poverený riadiť Univerzitnú nemocnicu a stal sa teda zastupujúcim riaditeľom," píše sa v stanovisku Novy. Práve v tomto období sa podľa informácií hnutia začalo iba rokovať o samotnom znení koncesnej zmluvy a tak mal Bždoch dosť času na to, aby vyrokoval podstatne výhodnejšie podmienky v porovnaní s tými, ktoré platia v súčasnosti. "Dokonca sme presvedčení, že nič nebránilo tomu, aby sa v tejto fáze rokovaní vôbec s víťazom nedohodol a mohol celý tender zmiasť zo stola," uviedla predsedníčka Krajského koordinačného centra NOVA v Bratislavskom kraji Katarína Augustinič. 

Miroslav Bždoch, poverený riadením univerzitnej nemocnice, mal tri mesiace na to, aby zvrátil dôsledky tendra, tvrdí hnutie. Zároveň opätovne pripomína, že súčasný riaditeľ viackrát tvrdil, že on s nevýhodnou koncesnou zmluvou nemá nič spoločné. Na základe usvedčujúcich faktov je podľa Augustinič dôvera v odborné a morálne kvality Bždocha, ktorý je aj súčasným riaditeľom UNB, vážne narušená. 

Povinnosť umožniť spoločnosti ZIPP-S modernizáciu parkovísk pred Nemocnicou Ružinov a Nemocnicou sv. Cyrila a Metoda v Petržalke vyplýva Univerzitnej nemocnici Bratislava zo zmluvy z 22. decembra 2011. Zmluva je uzavretá na 10 rokov formou nájmu, za ktorých pôjde nemocnici 952 000 eur. Lekárske odborové združenie (LOZ) však tvrdí, že spoplatnenie parkovania pred nemocnicami je nemorálne. Rozhodlo sa preto poslať otvorený list ministerke zdravotníctva, v ktorom ju vyzývajú, aby zabezpečila všetky prostriedky na riešenie situácie. "Cítime, že ide o bezprácny zisk do vrecka súkromnej spoločnosti, pričom sa úplne ignoruje ľudský rozmer. Cesta do nemocnice nie je luxusom, ktorý treba zdaniť, ale je nevyhnutnosťou a elementárnou potrebou. Parkovacie miesta sú súčasťou zabezpečovania zdravotnej starostlivosti občanom v nemocniciach. Vyberanie poplatkov od pacientov za parkovanie a vyberanie poplatkov tiež od lekárov a ostatných zdravotníkov je hyenistický výber mýta za nevyhnutný vstup do nemocnice," uviedlo LOZ v otvorenom liste pre ministerku zdravotníctva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies