RG: Rekonvalescent Gombos tesne prehral v 1. kole

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 15:20 • 2 min
RG: Rekonvalescent Gombos tesne prehral v 1. kole

PARÍŽ - Slovenský tenista Norbert Gombos prehral tesne 3:6, 7:6 (4), 6:8 s Mirzom Bašičom z Bosny a Hercegoviny nasadeným ako osemnástym v utorňajšom zápase 1. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry mužov na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži.

slovakia

left justify in out

V treťom sete sa Gombos najprv dostal z manka 3:5, neskôr ako podávajúci odvrátil tri mečbaly v rade za stavu 5:6 a na servise v štrnástom geme vyrovnal z 15:40 na zhodu, neodolal však tretej hrozbe v tejto hre, celkovo šiestej.

Dvadsaťpäťročný galantský rodák Gombos hral premiérovo po operácii pravého kolena. Momentálne 200. hráč renkingu podstúpil 5. apríla na klinike Sagax v Dunajskej Strede u lekára Petra Malinovského chirurgický zákrok, ktorý sa črtal už o dva mesiace skôr a oddialila ho - napokon len dočasne - konzervatívna liečba.

 

Zverenec Ladislava Simona v rámci programu NTC Gombos utrpel prvotnú indispozíciu v januári v Melbourne počas prípravy na grandslamové Australian Open. Do diania sa vrátil začiatkom marca, absolvoval challengerové podujatia vo švédskom Jönköpingu a ruskej Kazani, v singli na nich mal bilanciu 1:2. potom prišla spomenutá ďalšia pauza.

Daviscupový reprezentant SR Gombos si minimálne do Wimbledonu musí počkať na svoju premiéru v "main draw" na úrovni veľkej štvorky. O rok mladšiemu Bašičovi (132.) sa nedokázal revanšovať za prehru 4:6, 4:6, ktorú inkasoval v októbru 2012 vo finále "hardového" podujatia ITF Futures v tureckej Antalyi - Kaya-Beleku.

Dvojhra mužov - kvalifikácia - 1. kolo:


Mirza Bašič (Bosna a Herc.-18) - Norbert Gombos (SR) 6:3, 6:7 (4), 8:6

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies