R.Fico: sudca vrátil obžalobu na M. Výboha

NETKY.SK • 11 Júl 2023, 09:40 • 2 min
R.Fico: sudca vrátil obžalobu na M. Výboha

Predseda strany SMER – slovenská sociálna demokracia Robert Fico v úvode dnešnej tlačovej besedy doplnil informácie, ktoré nemal k dispozícií v čase piatkovej tlačovej besedy. Sudca Špecializovaného trestného súdu totiž vrátil obžalobu proti Miroslavovi Výbohovi na úroveň prípravného konania, k čomu Robert Fico povedal niekoľko slov: „Po prvé, ak mám správne informácie, autorom tejto obžaloby a vôbec celého cirkusu okolo p. Výboha na špeciálnej prokuratúre, bol prokurátor p. Repa, nám všetkým veľmi známy. Nepochybne robil všetko s posvätením špeciálneho prokurátora p. Lipšica. P. Výboh je typickým príkladom perzekúcie človeka, nevinného človeka, perzekúcie bez akýchkoľvek dôkazov len preto, lebo existuje osobné prepojenie medzi mnou a p. Výbohom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Sme dlhoroční osobní priatelia, nikto z nás to nikdy nespochybňoval. Cieľom bolo, na základe výpovedí udavačov, v tomto prípade to boli dvaja – pán Imrecze a udavač pán Suchoba, cieľom bolo obviniť pána Výboha, zadržať a samozrejme ho dostať do väzby, vytvárať na neho tlak a spoliehať sa na to, že pod tlakom dlhodobého výkonu väzby, si bude vymýšľať na ľudí z prostredia SMERu. Rád by som povedal, že pán Výboh zobral celú vec do rúk mimoriadne profesionálne a venoval svojej obhajobe veľkú mieru pozornosti, výsledkom čoho teda je rozhodnutie sudcu Špecializovaného trestného súdu vrátiť obžalobu naspäť do prípravného konania.“ Dodal, že nepozná rozhodnutie sudcu Špecializovaného trestného súdu alebo vôbec rozhodnutie sudcu o vrátení obžaloby naspäť do prípravného konania, ktoré by obsahovalo taký katalóg porušení základných práv obvineného, základných ľudských práv, ako to je v tomto prípade a skonštatoval, že to je ďalší dôkaz zneužívania trestného práva v boji proti opozícií a ľuďom, ktorí sa k predstaviteľom opozičnej politickej strany celkom normálne a prirodzene hlásia. Je to obrovská hanba a fiasko celého trestného systému, ktorý dnes riadi p. Lipšic cez úrad špeciálnej prokuratúry.

Robert Fico sa vyjadril aj k druhej veci, ktorou je návrh dohody o vine a treste, ktorá má byť schvaľovaná súdom v prípade jedného z najznámejších slovenských udavačov B. Slobodníka. Autorom tejto dohody je samozrejme Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), osobne prokurátor špeciálnej prokuratúry p. Harkabus, veľmi známa to postava zo Súmraku a z ďalších prípadov. B. Slobodník je človek, ktorý si nikdy nič nepamätal, pretože buď bol sfetovaný, alebo opitý. A nielen to, že si nikdy nič nepamätal a nikdy nič nevedel, on priamo vyhľadával policajtov, stretával sa s nimi, od týchto policajtov si pýtal rôzne informácie, aby mohol niečo na špeciálnej prokuratúre povedať na adresu SMERu, jeho predstaviteľov, prípadne ľudí, ktorí boli spájaní so SMERom. „Úrad špeciálnej prokuratúry navrhuje, aby v prípade Slobodníka bola uzatvorená dohoda o vine a treste, napriek tomu, že tento človek je podozrivý a obvinený zo závažnej ekonomickej trestnej činnosti. Máme informáciu, že táto dohoda má obsahovať len podmienečný trest odňatia slobody, možno tam bude nejaká pokuta, nejaký peňažný trest, ale to je nepodstatné, pretože za normálnych okolností by tomuto človeku hrozilo dlhoročné väzenie, ale pán Harkabus mu navrhuje podmienku. Čaká sa teraz na sudcu Špecializovaného trestného súdu, ktorý bude rozhodovať o schvaľovaní tejto dohody. Takže Lipšicov úrad dáva teraz podarúnok Slobodníkovi za špinavú robotu, ktorú robil dva alebo tri roky,“ povedal predseda SMERu.
Na tlačovej besede bola pustená nahrávka, kde Slobodník potvrdzuje, že všetko mal dohodnuté už v roku 2020 cez Lipšica. Lipšic mal už vtedy dohodnuté s policajtmi na NAKA a na prokuratúre v roku 2020 potom, čo prišla ďalšia vláda, že bude takýmto spôsobom pracovať s týmito udavačmi a za špinavú robotu budú dostávať podmienky.

Bernard Slobodník, ktorý teraz dostal ako odmenu podmienečný trest v rámci dohody o vine a treste (ktorá bude schvaľovaná), navyše tri roky rozpráva na N. Bödöra všetko možné na svete. Vymýšľa si samozrejme, dostáva pokyny a to, čo mu povedia, musí všetko narozprávať policajtom. A za túto špinavú robotu nielenže nebude niesť zodpovednosť za vážnu ekonomickú trestnú činnosť, ktorú napáchal, ale ešte aj bude mať výhodu v podobe nielen podmienečného trestu, ale má aj iné ďalšie výhody. Bolo to od samého začiatku celé narafičené, pripravené. Bol jasný pokyn Matoviča zlikvidovať opozíciu cez takýchto vagabundov. Mimochodom Matovič sa s takýmito ľuďmi ako je Slobodník, Makó a ďalší aj stretával.

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar dodal, že Slobodník sa javí ako buď Harry Potter, alebo nejaký kúzelník. Raz si nepamätá vôbec nič, potom si pamätá pomaly aj to, že tri roky dozadu v akej reštaurácii, aký obrus bol na stole a čo konkrétne pili. Slobodník dnes pracuje spôsobom, že si vymýšľa, že klame, a to len z dôvodu, aby mu boli poskytnuté výhody a predovšetkým to, aby sa nedostal natvrdo do basy, pretože to bola vždy jeho najväčšia obava.

Koncom októbra 2020 (približne dva týždne pred otvorením kauzy Očistec), Slobodník intenzívne zháňal informácie pre spoluprácu podľa pokynov Lipšica, prokurátora Repu, prokurátora Šureka. S Petrovom si Slobodník vymenil viac správ, tam tá spolupráca je až na takej úrovni, že Petrov mu posielal v písomnej podobe v prílohe do SMS odklady výsluchov. V tom čase sa aj navštívili, pričom obidvaja záhadne pri otázkach obhajcov, či v takomto období vôbec komunikovali, všetko popreli.
Robert Fico sa ešte vrátil k úradníckemu ministrovi vnútra Šimkovi, ktorý napísal jeden status na sociálnej sieti, ktorý doslova presne trafil dvoch ľudí – Matoviča a Mikulca. V tomto statuse minister v demisií Šimko hovorí, že polícia nemôže mať rozviazané ruky v tom duchu, že si môže robiť, čo chce. Ale že predsa len musí byť nejaká politická kontrola nad fungovaním polície, čo prinútilo Matoviča s Mikulcom urobiť veľmi ostrú tlačovú konferenciu, na čo Robert Fico reagoval slovami: „Prečo ste sa tomu nevenovali? Predsa bolo úplne evidentné, že minister vnútra v demisii Šimko reagoval na protizákonný zásah proti predstaviteľom PPA, kedy im ráno urobili bytové prehliadky, domové prehliadky, zadržali ich. To sú tak invazívne útoky do práv ľudí, že úplne prirodzene čakáte večer vznesenie obvinenia a možno aj návrh na väzbu, ale títo ľudia boli večer pustení. Dnes si niekto vybavuje účty na PPA, presne vieme kto. Je to človek, ktorý je napojený na Matoviča a na Mikulca a normálne si to objednal. Prišiel za Matovičom a za Mikulcom a objednali si cez NAKU – choďte a zoberte týchto ľudí s veľkým krikom, držte ich tam a pokiaľ je to možné, obviňte ich a zoberte do väzby. No ale večer museli všetci konštatovať, že týchto ľudí musia pustiť, lebo v tomto prípade nič nie je. Toto je príklad nad príklady, ako Matovič s Mikulcom riadili tieto procesy.
Člen predsedníctva strany Robert Kaliňák len potvrdil, že dnes spadla aj posledná veľká kauza, na ktorú sa spoliehali. Vymysleli príbeh, ktorý zliterálnili, exprezident Kiska sa snažil brániť tým, že toto je mafiánsky štát, no dnes vidíme, kto uniesol štát. Táto neschválená vláda, ktorá napriek nedôvere prijíma vážne rozhodnutia. No a dnes je jasné, že jediný udavač, na ktorom stáli všetky obvinenia, píše jasnou rečou – ja som nič pre neho nerobil ani pre nikoho. Robert Kaliňák zopakoval, že vždy hovoril, ako sa veci manipulujú, napríklad aj v kauze Súmrak. „Bola napísaná rozprávka, ktorá nebola preukázateľná. A za tie tri roky dúfali, že nás všetkých zlomia, všetkých nás dajú do väzby a že na konci dňa opätovne vyhrajú voľby a zrušia demokraciu. Dnes všetci hovoria o ohrození demokracie. O akom ohrození demokracie to hovoria? Veď oni sú tým ohrozením demokracie, bývalá vláda a tá vláda, ktorá tu dnes je, pretože tolerujú, konkrétne pani prezidentka, ktorá chráni Čurillovcov. To je ohrozením demokracie,“ doplnil Robert Kaliňák.

No a dnes sa dozvedáme, že NAKA monitorovala všetkých väzobne stíhaných väzňov, v rozpore so zákonom. No na tomto má svoj podiel bývalá ministerka spravodlivosti M. Kolíková. Pod jej rukami zomreli dvaja ľudia vo väzbe. Zbytočne.
K poslednému rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu v prípade M. Výboha je jasný dôkaz, že Úrad špeciálnej prokuratúry zavádzal Špecializovaný trestný súd, keď podávali návrhy na zatykače, úmyselne zaviedli súd v tom, že M. Výboh býva na Slovensku, hoci z registra obyvateľov je jasné, že už pred 11 rokmi sa odhlásil. Ale keďže ho za každých okolností potrebovali dostať do väzby, urobili falošný príkaz. A keď sa Interpolu nezdalo, že ako je možné, že keď má niekto trvalý pobyt v Monaku tvrdiť, že má pobyt v SR, poslal sériu otázok na Úrad špeciálnej prokuratúry. Repa sa zľakol a okamžite stiahol zatykače. A dnešné zrušenie obžaloby je toho dôkazom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies