Rezort zdravotníctva pripravil novinku v očkovaní! K vakcíne sa dostanú už aj osoby staršie ako 18 rokov

NETKY.SK • 23 Apríl 2021, 17:58 • 2 min
Rezort zdravotníctva pripravil novinku v očkovaní! K vakcíne sa dostanú už aj osoby staršie ako 18 rokov

BRATISLAVA – Ministerstvo zdravotníctva predstavilo zaujímavú novinku v očkovaní.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dostať sa k vakcíne v prípade mladších ročníkov už nemusí predstavovať až taký problém. Osoby, ktoré budú sprevádzať seniorov nad 70 rokov na očkovanie, môžu byť zaočkovaní tiež.

 

„Pripravujeme zmeny, na základe ktorých budú môcť byť zaočkované osoby nad 18 rokov, ktoré budú sprevádzať na očkovanie seniora staršieho ako 70 rokov,“ uvádza rezort zdravotníctva v príspevku na sociálnej sieti Facebook.

 

 

Cieľom je zvýšiť podiel zaočkovaných seniorov, ktorí patria do rizikovej skupiny obyvateľstva. V prípade dôchodcov platí, že v prípade, že sa nakazia koronavírusom, majú oveľa vážnejší priebeh ochorenia následne končia v nemocniciach.  

 

„Veríme, že to bude dodatočná motivácia k pomoci starým rodičom alebo rodičom s registráciou na očkovanie, prípadne s dopravou,“ vysvetlilo ministerstvo.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies