Rezort vnútra chystá súťaže na hasičskú techniku za vyše 50 miliónov eur

NETKY.SK • 25 Február 2015, 12:08 • 2 min
Rezort vnútra chystá súťaže na hasičskú techniku za vyše 50 miliónov eur

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra chystá súťaže na špeciálnu hasičskú a záchranársku techniku. Predbežné oznámenia o nich už zverejnilo vo vestníku verejného obstarávania.

slovakia

left justify in out

Technika by mala podľa odhadov stáť spolu približne 53,6 milióna eur. Spolufinancovaná by mala byť z eurofondov. V prípade prvej súťaže by malo ísť o kúpu techniky za predpokladaných 36,1 milióna eur. Mali by sa nakúpiť štábne, veliteľské a technické automobily. Ďalej kontajnery, dopravné vozidlá na prepravu špecializovaných tímov pre detekciu a záchranu spod vodnej hladiny, kontajnerové mobilné generátory, kontajnery pre dlhodobé zásahy a tiež kontajnery pre dobrovoľných hasičov.

 

Pri druhej súťaži ide o kúpu techniky za predpokladaných 17,5 milióna eur. Nakupovať by sa mali automobilové nosiče kontajnerov, mobilné cisterny pre zásobovanie palivom a nákladné automobily sklápacie spolu s podvalmi na prevoz špeciálnej techniky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies