Martin Dúbravka sa stal klenotom Newcastle United

NETKY.SK • 6 December 2019, 10:53 • 2 min
Martin Dúbravka sa stal klenotom Newcastle United

SHEFFIELD - Brankár slovenskej futbalovej reprezentácie si robí na britských ostrovoch čoraz väčšie meno. Vo včerajšom zápase Premiere League na ihrisku Sheffieldu United predviedol hneď niekoľko famóznych zákrokov.

slovakia

left justify in out

Aj vďaka výkonu našej jednotky v reprezentácii sa Newcastle tešil z víťazstva 2:0 a poskočil na 11. miesto najvyššej anglickej Premiere League. Anglický web chroniclelive sa o 30-ročnom Žilinčanovi vyjadril, že len nedávno vychytal najväčšie hviezdy Manchestru City Gabriela Jesusa a Kevina De Bruyneho. "Zákroky, ktoré Dúbravka ukázal v Sheffielde sú na nezaplatenie. Bol perfektný," napísal spomínaný britský web. 

 


"Snažil som sa koncentrovať na každú situáciu. Samozrejme, chcel som udržať sústredenosť aj u spoluhráčov, pretože v tomto zápase sme potrebovali zostať mimoriadne kompaktní. Musím povedať, že chlapci si počínali úžasne, všetko urobili dobre," poznamenal Dúbravka na klubovom webe.

 

Slovenský gólman v aktuálnej sezóne nevynechal v Premier League ani minútu. V 15. vystúpení si pripísal na konto štvrté čisté konto. V úvode druhého polčasu v Sheffielde ho po súboji s domácim útočníkom Billym Sharpom museli ošetrovať, keďže signalizoval možné zranenie v ľavej nohe, ale napokon stretnutie dochytal.

 

img


"Mal som pocit, že remíza s Manchestrom City posilnila naše sebavedomie. Verili sme si, že môžeme vyhrať aj na trávniku Sheffieldu. Nemali sme až také výrazné držanie lopty, ale boli sme efektívni. Strelili sme pekné góly a sme veľmi šťastní, že sme zvíťazili," dodal Dúbravka.

Tréner Newcastlu Steve Bruce vyslovil spokojnosť s veľkým triumfom. Sústredí sa však už na najbližšie týždne, keďže práve na prelome kalendárnych rokov sa v anglickej Premier League zvykne "Prichádza veľký mesiac, ktorý väčšine mužstiev ukáže, ako pravdepodobne dopadne sezóna v ich podaní. Máme za sebou solídny začiatok, ale to je všetko," poznamenal 58-ročný lodivod.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies