Bardejovčan chcel obchodovať s kryptomenou, podvodom však prišiel o takmer 9.600,-Eur

NETKY.SK • 11 December 2023, 11:41 • 2 min
Bardejovčan chcel obchodovať s kryptomenou, podvodom však prišiel o takmer 9.600,-Eur

BARDEJOV - 62-ročný Bardejovčan chcel obchodovať s kryptomenou cez sociálne siete, no stal sa obeťou podvodu. Prípad rieši polícia a upozorňuje na opatrnosť pri internetovom obchodovaní.

slovakia

left justify in out

Neznáma osoba prostredníctvom sociálnych sietí komunikovala so 62 ročným Bardejovčanom,  ohľadom  obchodovania na kryptoburze. Oslovenému  mužovi sa ponuka pozdávala a tak po vzájomnej dohode vykonal  peňažný vklad na účet kryptoburzy vo výške 200,- Eur a  potom dvakrát vo   výške   2.415,- Eur.  Muž  zaslal  aj  kópiu svojho občianskeho preukazu ako aj údaje k vstupu do svojho   osobného počítača. Neskôr  došlo k odčerpaniu finančných prostriedkov  z jeho osobného účtu v sume   4.529,- Eur

 

Dôverčivému  Bardejovčanovi nekalým konaním páchateľa vznikla celková škoda takmer  9.600,-Eur.  Prípadom sa zaoberá  vyšetrovateľ  Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove, vedie  trestné stíhanie vo veci  zločinu  podvodu.

 


Polícia v súvislosti s týmto prípadom varuje: "Predtým  ako prijmete  výhody internetového obchodovania, je potrebné zvážiť aj jeho riziká, nedôverujte bezhlavo neznámym osobám. Chráňte si svoje osobné dáta, citlivé údaje ako aj informácie, ktoré môžu byť zneužité v náš neprospech."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR / KR PZ PO, Foto: Polícia SR - Bratislavský kraj / Unsplash (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies