Rezort vnútra: Ak migranti konajú protiprávne, treba volať políciu

NETKY.SK • 24 Október 2023, 09:00 • 2 min
Rezort vnútra: Ak migranti konajú protiprávne, treba volať políciu

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra (MV) SR upozorňuje občanov, aby nezasahovali sami proti migrantom, pokiaľ majú podozrenie na protiprávnu činnosť. V takom prípade odporúča kontaktovať miestnu políciu alebo záchrannú službu. MV SR o tom informovalo na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo pripomína, že fotografovanie alebo natáčanie migrujúcich osôb bez ich súhlasu je zasahovaním do ich súkromia a môže zvyšovať napätie. "Ak ste svedkom situácie, ktorá by mohla byť ohrozením, informujte štátnu alebo mestskú políciu a nezasahujte do súkromia ostatných," spresnilo.

MV SR zároveň prosí obyvateľov o empatiu. "Tranzitujúce osoby, ktoré prechádzajú našou krajinou, majú za sebou často ťažké skúsenosti. Buďte empatickí voči ich situácii, môžu sa cítiť zraniteľne a vystrašene. Pokiaľ nie ste svedkom protiprávneho konania, zachovajte rešpekt a ľudskosť," uzatvorilo.

Pripomenulo, že v prípade záujmu pomáhať je možné kontaktovať mimovládne organizácie, ktoré sa špecializujú na túto oblasť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: TASR / Jakub Kotian
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies