Ruka Hore Awards získali Separ, Sima, Kontrafakt, Yael aj Miro Žbirka

NETKY.SK • 28 Máj 2022, 13:0 • 2 min
Ruka Hore Awards získali Separ, Sima, Kontrafakt, Yael aj Miro Žbirka

BRATISLAVA - Vyhlásenie víťazov 9. ročníka podujatia sa konalo v priestoroch multifunkčnej budovy Nivy. Prítomní sa dozvedeli výsledky prostredníctvom koncertu swingovej kapely Funny Fellows v špeciálnej umeleckej inštalácii, o ktorú sa postaral fotograf, režisér a umelec Lousy Auber.

slovakia

left justify in out

Najviac cien, konkrétne päť, si odniesla hiphopová skupina DMS, ktorá uspela v kategóriách Skupina roka, Album roka (HuHu), Spolupráca roka (Rampa ft. Horkýže Slíže), Cover roka (HuHu) a Merch roka. 

 

img

 

Za najlepšieho interpreta vyhlásili Separa, v rovnakej ženskej kategórii zvíťazila Sima. Miro Jaroš sa stal Detským interpretom roka. Kontrafakt si pripísali na konto sošky za skladbu a tiež videoklip Reklama na Rap. Úspešný Yael oslnil ako Objav roka. Peter Pann, ktorý stojí za viacerými slovenskými hitmi, sa môže pochváliť titulmi Producent roka a DJ roka. Alan Murín je Skokanom roka. 

 

Prečítajte si tiež: Slobodná Európa má novú výberovku, krstil ju Michal Kaščák

 

Trofej pre najlepší event dostal Zrce Festival, v kategórii Punchline roka svieti veta: „Rap je slovenská pošta, nie každému dôjde balík,“ ktorej autorom je Gleb. O najlepšiu hudbu v reklame sa postarali Tiger Energy / Separ & Marpo - Choices. Labelom roka je Milion+. 

 

Legendárneho Mira Žbirku označili za Inštrumentalistu roka.  

 

img

 

Na podujatí spolupracoval spomínaný Lousy Auber, ktorý vyštudoval mediálne štúdia v Kodani a do povedomia širšej verejnosti sa dostal najmä vďaka intervencii na fasáde bývalého hotela Kyjev v Bratislave.

 

V jeho pestrom portfóliu nájdeme okrem iného performance Červená armáda (Grape festival), zvukovo-svetelné inštalácie pre Bielu noc či umelecké inštalácie v rámci komerčnej spolupráce so svetovou športovou značkou. K jeho dlhodobým projektom patrí aj @lousyselfies, v rámci ktorého vytvára zbierku 1 000 portrétov (analógových selfies) ľudí zo svojho okolia. „Sme nesmierne radi, že tento ročník si vzal pod taktovku kreatívec, akým Lous rozhodne je. Jeho špeciálna inštalácia, ktorá v rámci akcie Biela noc zožala obrovský úspech, bola refreshnutá exkluzívne pre 9. ročník Ruka Hore Awards a priamo v nej prebehol koncert, ktorý pozostával zo skladieb od víťazov ankety. Každá kategória mala svoj remake od kapely, ktorú by nikto nečakal,“ objasnila Jana Frankovič Szabová z Krea Production.

 

Možno vás zaujme: Zverejnili príčinu úmrtia Andyho Fletchera z Depeche Mode

 

Okrem umeleckého zážitku z netradičného vyhlásenia si tím Ruka Hore Awards pripravil opäť aj osobité ocenenie, ktorý každý rok navrhuje renomovaný umelec. Tento rok cenu na mieru zhotovil Ing.arch. Matej Babuliak. Hlavnú cenu odovzdal Separovi a DMS, MMA bojovník - Attila Végh, ktorý je tvárou tipovacej platformy Doxxbet, ktorá ako prvá v spolupráci s Ruka Hore mala svoj vlastný hudobný kurz.

 

img

 

Ostatné ocenenia si umelci preberú prostredníctvom Packety a to uvidia fanúšikovia v špeciálnom videu, ktoré zverejnia už čoskoro. Eventom ľudí sprevádzali moderátori Tomy Kotty a Bandurko, okrem skupiny Funny Fellows atmosféru dotvorili BJ Piggo a známi hostia Alex Wortex, celebritná tatérka Ivana Beláková, Patricia Vittek, dokumentárny režisér Romeo, hypeman Osťo, Tina, Majself, Peter Pann, herec a režisér Michal Nemtuda, speváčky Kristina Tran, Marína Laduda, Aless či dcéra Igora Kmeťa ml. Rebiis.

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona