Režisér Wim Wenders dostal Zlatého medveďa za celoživotné dielo

NETKY.SK • 13 Február 2015, 15:09 • 2 min
Režisér Wim Wenders dostal Zlatého medveďa za celoživotné dielo

BERLÍN - Čestného Zlatého medveďa za celoživotné dielo prevzal na filmovom festivale Berlinale v nemeckej metropole vo štvrtok večer nemecký režisér Wim Wenders.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ festivalu Dieter Kosslick označil Wendersa za jedného z najrenomovanejších súčasných filmových tvorcov. "Jeho mnohožánrové a mnohostránkové dielo ako režiséra a fotografa sa nám zapísalo do pamäte," citoval Kosslicka webový portál Thelocal.de.
     

Berlínsky starosta Michael Müller na podujatí povedal, že mesto je "hrdé a vďačné za to, že jeden z najväčších režisérov je jeho občanom". Na festivale premietnu na Wendersovu počesť desať jeho filmových titulov.
     

Jeden z filmov 69-ročného režiséra je aj "Nebo nad Berlínom" z roku 1987. Ide o príbeh anjela, ktorý spadne na Zem v tomto meste za čias Berlínskeho múru. Ide o zrejme najslávnejšie spracovanie tejto témy na celuloide.
     

Wenders je tohto roku nominovaný aj na Oscara za dokumentárny film o brazílskom fotografovi Sebastiaovi Salgadovi s názvom The Salt of the Earth. Je to už jeho tretia nominácia na prestížne ocenenie americkej Akadémie filmových umení a vied.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies