Rezešová má vážne problémy: Nehodu spôsobila opitá!

NETKY.SK • 14 Máj 2013, 09:55 • 2 min
Rezešová má vážne problémy: Nehodu spôsobila opitá!

BUDAPEŠŤ - Okresná prokuratúra okolia Budína prevzala od polície vyšetrovací spis s návrhom na vznesenie obvinenia Slovenky Evy Varholíkovej Rezešovej, ktorá je v Maďarsku vo vyšetrovacej väzbe po vlaňajšej augustovej dopravnej nehode so štyrmi obeťami. Tlačovú agentúru MTI o tom dnes informoval hovorca Hlavnej prokuratúry Peštianskej župy Gábor Kállai.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov spis zaslalo prokuratúre veliteľstvo polície Peštianskej župy po piatkovom oboznámení sa s jeho obsahom. Žena čelí podozreniu z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb.

Prokuratúra preverí spis a v krátkom čase rozhodne o vznesení obvinenia, dodal hovorca. Podľa vyšetrujúcich orgánov je dokázané, že vodička bola pri nehode pod vplyvom alkoholu, konštatoval hovorca v reakcii na otázku MTI, podľa ktorej ide o významný moment, pretože obhajoba tvrdí, že Eva Varholíková Rezešová si z fľaše vodky v aute odpila vplyvom šoku až po havárii.

Občianka SR na diaľnici M3 na 44. kilometri v smere na Budapešť vlani 21. augusta približne o 04.00 h zozadu narazila do fiatu, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť.

Tri osoby v aute zhoreli. Jednej žene sa podarilo z horiaceho vozidla vyliezť, no dva dni po nehode ťažkým zraneniam podľahla v budapeštianskej nemocnici.

Expertíza potvrdila, že v krvi vodičky bolo v čase nehody 1,5 promile alkoholu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies