Réway si pokles formy uvedomuje, nie som tu kvôli sebe

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 16:06 • 2 min
Réway si pokles formy uvedomuje, nie som tu kvôli sebe

PETROHRAD - Martin Réway si uvedomuje, že na hokejových MS sa mu zatiaľ nedarí, no nerobí z toho vedu. Do Petrohradu neprišiel zviditeľniť sám seba, ale bojovať za slovenskú reprezentáciu, ktorá musí v nasledujúcom ťažkom boji pôsobiť kompaktne a hrať tímovo. Verí, že ak so spoluhráčmi vloží do hry srdce, v dueloch proti favorizovanému triu môžu uspieť.

slovakia

left justify in out

Hoci je 21-ročný talent mozgom elitnej formácie, v štyroch stretnutiach si pripísal na konto len jednu asistenciu. Pokles individuálnej formy si uvedomuje, no nechce sa ním zožierať. "Nehrám dobre, cítim to. Vieme o tom v kabíne, samozrejme, nikto z toho nerobí žiadnu vedu, hoci od niektorých hráčov sa očakávalo trošku viac. Už pred turnajom som ale hovoril, že my musíme hrať predovšetkým tímovo. Vedeli sme, že nebude možné, aby mal niekto z nás desať bodov a ostatní dva, tri. Všetko je o tíme, nemáme individuality na to, aby sme sa mohli biť o korunu kráľa strelcov," uviedol Réway po piatkovom tréningu.

 

Tréner Zdeno Cíger vložil do mladého útočníka veľkú dôveru a spoločne s Markom Daňom a Martinom Bakošom vytvoril formáciu "mladých pušiek". Réway vie, že na nich leží ťarcha zodpovednosti. Hoci sa im nedarí, musia si naďalej zachovať chladnú hlavu. "Nezožierame sa tým. Musíme sa sústrediť na svoju hru. Góly, ktoré dávame, nie sú pekné, podarí sa nám to väčšinou z predbránkového priestoru. Netreba očakávať krásne akcie, treba ísť do bránky a veriť, že to tam padne," dodal.

 

Šesťbodový slovenský štart do šampionátu vystriedali dva prepady. Výsledkové, herné, ale predovšetkým tímové. Najväčším problémom sa zdala byť slabá psychická odolnosť mladého kolektívu, ktorý v najmenej vhodných chvíľach spanikáril a podľahol súperovmu tlaku. "Nemyslím si, že sme boli proti Nemecku alebo Bielorusku favoriti. Sme na rovnakej úrovni. Zápasy sme mali dobre rozohrané, ale vlastnými chybami sme si to pokazili. Vieme o tom. Aj ja som urobil niekoľko chýb," nasypal si Réway popol na hlavu.

 

Solídne rozohraný boj o štvrťfinále si Cígerovi zverenci skomplikovali sami. Postupových scenárov v ich prospech je síce viacero, väčšina z nich je však podmienená ziskom "nečakaných" bodov proti favorizovaným súperom. Už v sobotu nastúpia proti Kanade, nasleduje Fínsko a cestu v základnej B-skupine uzavrú proti USA. Réwaya individuálna motivácia nezaujíma, dôležitý je tímový úspech. "Nie som tu kvôli sebe, hrám tímovo. Kanada je hokejovo niekde inde. Na ľad musíme položiť srdce, odovzdať všetko, čo je v našich silách a veriť, že im sa zápas trošku nepodarí," ozrejmil.

 

Na pohode slovenského výberu pridali dva voľné dni. Reprezentanti si od hokeja oddýchli na vyhliadkovej plavbe po Neve, načerpali psychické aj fyzické sily. "Vypli sme, pozreli si mesto a odreagovali sa," uviedol Réway. V Petrohrade sa mu síce páči, no do Ruska si neprišiel užívať. "Pekné je to tu, no naše zápasy nič moc. Nie sme tu na to, aby sme si to tu užívali, ale hrali hokej. Nedarí sa nám a chceme to zmeniť."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies