Aké hashtagy by asi vytvorili ľudia žijúci v dávnej minulosti?

NETKY.SK • 22 November 2021, 08:31 • 2 min
Aké hashtagy by asi vytvorili ľudia žijúci v dávnej minulosti?

Ak by Instagram existoval v dávnych a nebyť zaznamenaných dejín a zabudnutých storočiach, ktovie, čo by sa v ňom zachovalo. Môžeme sa len domnievať, aké myšlienky by si spísali panovníci, ktorí deň čo deň zápasili s nepriateľmi v bojoch s mečmi a koňmi a aký odkaz by na sociálnej sieti zanechali budúcej generácii.

slovakia

left justify in out

A čo takí poddaní, ktorí treli biedu, mrvili chlieb a tešili sa z drobností, ako ranné prebúdzanie či vtáčí spev, azda aj oni by mali čo povedať a zrejme by toho bolo viac ako dosť. Je škoda či šťastie, že kedysi ľudia nedisponovali toľkými vzácnosťami a že si boli nútení vystačiť s málom, čo obdobie ponúkalo? Iste by mal každý svoj názor a mohol by o ňom diskutovať alebo sa nebodaj aj hádať, ale pravdu sa nedozvie nik. Smieme však použitím fantázie a nadhľadu čosi predsa len skúsiť. #totojedenktorydalnampan. 

 

img

 

Určite nie je neznámy kráľ Dávid, slávny, udatný, na pohľad krásny a blízky Bohu. Ten, čo odťal hlavu obávanému Goliášovi, ten, čo prešiel od oviec až do paláca, a ten, proti ktorému stál jeho vlastný syn. Áno, bol to úctyhodný muž, ktorý sa síce dopustil i prešľapu, ale nevzdal sa a po páde sa postavil a kráčal ďalej, zocelený a poučený. Ak by Dávid dostal prístup na Instagram, po prebudení by sa najskôr, pravdaže, pomodlil a pozhováral s Najvyšším, a potom by sa posadil a napísal na povzbudenie pre malého i veľkého. Spísal by to, aby pripomenul, že nová príležitosť v podobe celého dňa pred nami nie je prekliatím, ale požehnaním. Nezanevrel by na sociálnu sieť ani v období súženia či prenasledovania, veď oboje poznal lepšie ako chuť vína alebo akéhokoľvek iného opojného nápoja. A tak by šiel príkladom a v tiesni by vyjadril jednoduché vyhlásenie. #kebysomisielajtemnymudolimsmrtinebudemsabat. 

 

Prečítajte si tiež: Boh víťazil aj v období komunizmu

 

 

 

Márnosť

 

Po Dávidovi zasadol na kráľovský trón vládca menom Šalamún, preslávený ohromnou múdrosťou, za ktorou sa vypravili viacerí z iných kútov sveta, aby sa presvedčili, či je skutočná alebo vymyslená. Ak by sa zarátal medzi používateľov Instagramu, celkom určite by nám otvoril oči, aby sme nezabudli, že hoc si myslíme, čo sme dokázali a akí sme vynaliezaví, len jeden jediný je, kto je najväčší, najmúdrejší a najkreatívnejší. #vsetkocojeuzrazbolo. A aby zdôraznil, že je zbytočné namýšľať si, že materiálne bohatstvo snáď pretrvá na veky, ešte by čosi pridal. #vsetkojemarnost. 

 

img

 

Láska

 

Nuž a napokon sa rozpamätajme na apoštola Pavla, ktorý pre vieru v Boha trpel väzením, ale nikdy nič nezaprel. Naopak, až do smrti si zachoval vernosť a ani na sekundu nezabudol, v čom tkvie pravé šťastie. V hashtagu by to povedal jednoducho a zrozumiteľne: #laskajenajviac. Veď viete, čo odkázal v prvom liste adresovanom Korinťanom. „A keby som mal takú silnú vieru, že by som hory prenášal, no lásku by som nemal, nebol by som ničím. Ak by som rozdal všetok svoj majetok, a ak by som vydal svoje telo, aby som sa mohol chváliť, no lásku by som nemal, nič mi to neosoží."

 

Možno vás zaujme: Táto šestnásťročná dievčina povedala niečo, čo vháňa slzy do očí!

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona