Repríza finále Stanley Cupu v dominancii Tampy Bay, Černák po zranení opäť na ľade

NETKY.SK • 28 Február 2021, 12:39 • 2 min
Repríza finále Stanley Cupu v dominancii Tampy Bay, Černák po zranení opäť na ľade

TAMPA - Takmer presne po piatich mesiacoch od rozhodujúceho finálového duelu bojov o Stanleyho pohár nastúpili v NHL opäť proti sebe hokejisti Tampy Bay Lightning a Dallasu Stars.

slovakia

left justify in out

Zápas sa v Amalie Arene skončil hladkým triumfom úradujúceho šampióna - Tampy Bay 5:0 (1:0, 3:0, 1:0). Aj interný súboj slovenských obrancov vyznel pre hráča "Bleskov". Erik Černák počas vyše 21 minút päťkrát vystrelil a pripísal si aj bodyček a jednu strelu zablokoval. Skúsenejší Andrej Sekera v službách Dallasu mal na konci dva mínusové body a jeden blok. Odohral 13:18 min.

 


"The Lightning sú štvrtý šampión NHL za posledných 20 sezón, ktorý v prvej repríze finále v novom súťažnom ročníku nedovolil súperovi streliť ani gól. Predtým sa to podarilo v roku 2001 Coloradu, v roku 2015 Chicagu a v roku 2017 Pittsburghu," píše oficiálny web NHL.

Hrdinom domácich bol ruský brankár Andrej Vasilevskij, ktorý si pripísal druhý shutout za sebou a 23. v kariére v najslávnejšej profilige. Tentoraz za 20 zákrokov. Ťumenský rodák nedostal gól140:45 min. Tak trochu si pripomenul rozhodujúce šieste finále play-off 2020, keď rovnako nepustil za svoj chrbát ani jeden puk a Lightning pečatili triumf nad Stars v Stanleyho pohári výsledkom 2:0.

 

img

 

Stamkos to nevidel ako posledné finále 

"Rozumiem, že ľudia očakávajú pokračovanie finálového príbehu, ale tak to nie je. Je iná sezóna a oba tímy išli na ľad s tým, že zvíťazia. Naše pocity teda boli úplne iné ako vo vlaňajšej finálovej sérii," upozornil Steven Stamkos.

 

Klinberg je odhodlaný 

Kapitán Tampy Bay si pripísal gól aj asistenciu. "Tento zápas nám nevyšiel, ale v tejto sezóne sa ešte niekoľkokrát stretneme a môžeme napraviť naše chyby. Bude to ako predčasné play-off," myslí si švédsky obranca Dallasu John Klingberg.

 

Zranenie je už minulosťou 
Černák bol s piatimi pokusmi najčastejšie strieľajúci obranca zápasu. Nepotvrdili sa obavy, že bude zranený, keďže vo štvrtkovom zápase proti Caroline (3:1) predčasne opustil ľad v druhej tretine s problémami v dolnej časti tela.

 

 

Dvadsaťtriročný košický rodák odohral v aktuálnej sezóne NHL 17 zápasov, v ktorých si pripísal štyri asistencie, štyri plusové body aj 35 striel na bránku. Dva zápasy už v januári vynechal pre zranenie v hornej časti tela.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies