Remake Sedem statočných otvoril torontský filmový festival

NETKY.SK • 9 September 2016, 08:43 • 2 min
Remake Sedem statočných otvoril torontský filmový festival

TORONTO - Film Sedem statočných otvoril v noci na dnes 41. ročník Medzinárodného filmového festivalu v Toronte (TIFF), na ktorom sa divákom a diváčkam počas jedenástich dní predstaví viac ako 400 filmov z celého sveta.

slovakia

left justify in out

Remake svetoznámeho príbehu o siedmich hrdinoch, ktorí sa rozhodli vziať spravodlivosť do vlastných rúk, prišli do Toronta predstaviť režisér Antoine Fuqua a herci Denzel Washington, Ethan Hawke, Chris Pratt, Vincent D’Onofrio, Martin Sensmeier, Peter Sarsgaard, Manuel Garcia-Rulfo, Byung-Hun Lee a herečka Haley Bennett. „Tento film je súčasný najmä vďaka rôznorodosti jeho hlavných hrdinov. Príbeh je nadčasový, no western ako žáner sa mení, tak ako sa mení svet,” uviedol na tlačovej konferencii Fuqua, ktorý čerpal veľa inšpirácie v Kurosawovom origináli Sedem samurajov (1954).

 


Známy režisér, ktorý má na konte snímky ako Bojovník (2015) či Training Day (2001), na otázku, či je film akousi výpoveďou o rasovej komplexnosti, o ktorej sa nahlas veľmi nehovorí, odpovedal: „ Keď Denzel vstúpi do miestnosti, miestnosť stíchne, keď Clint Eastwood vstúpi do miestnosti, miestnosť stíchne. Otázka znie, je to preto, ako šikovne narábajú so zbraňou, alebo pre farbu ich pleti? Odpovedať si musia diváci sami. Ja som len chcel natočiť dobrý film so skvelými hercami. A vidieť Denzela na koni,” zažartoval.


Denzel Washington, ktorý vo filme stvárnil vodcu nesúrodej skupinky zloženej z hazardných hráčov, pištoľníkov a nájomných lovcov, vraj Sedem statočných z roku 1960 nevidel. „Nejde o to, že by som si ho nechcel pozrieť, len som si nevedel vysvetliť, ako by mi to pomohlo pri mojom vlastnom stvárnení postavy. Pre mňa je najdôležitejšie, aby mali diváci pozitívny zážitok z filmu a o to som sa usiloval,” dodal na záver Washington.


Do slovenských kín sa film Sedem statočných dostane 22. septembra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies