Registračná daň spustila predaj vozidiel i zimných pneumatík

NETKY.SK • 14 September 2012, 11:47 • 2 min
Registračná daň spustila predaj vozidiel i zimných pneumatík

Registračná daň spustila predaj vozidiel i zimných pneumatík - Doprava Hroziaca registračná daň na automobily a minuloročný akútny nedostatok zimných pneumatík naštartovali sezónu predaja oveľa skôr ako po minulé roky. Motoristi kupujú zimné obutie už poč

slovakia

left justify in out

img

Hroziaca registračná daň na automobily a minuloročný akútny nedostatok zimných pneumatík naštartovali sezónu predaja oveľa skôr ako po minulé roky. Motoristi kupujú zimné obutie už počas tropických teplôt. Zavedenie registračnej dane zrejme oživí načas aj trh s novými automobilmi, a to ešte pred tradične silným záverom roka.

Dlhšie diskutovaná a aktuálne parlamentom schválená registračná daň na nové automobily nečakane skoro aktivovala auto-moto trh. Pneumatiky idú na dračku, v závere augusta letné, už od začiatku septembra (aj v čase 30-stupňových horúčav) sa predávajú dokonca zimné. Len najširší slovenský e-shop, www.InterStore.sk, predal za posledné dva týdne viac ako 860 pneumatík a záujem naďalej rastie. 

„Predaje pneumatík vzrástli v tomto období medziročne až o 138 %. Predpokladáme, že je to najmä dôsledok hrozby registračnej dane na nové automobily, keďže tie sa dodávajú na letných pneumatikách. Druhým dôvodom je akútny nedostatok zimných aj letných pneumatík, ktoré sprevádzal trhy ostatné dve sezóny. Preto sa zrejme motoristi poistili dopredu. Najpredávanejšími modelmi sú GoodYear UltraGrip 8, medzi pneumatikami pre autá vyššej strednej triedy a vyššie je to Kleber Krisalp HP2,“ hodnotí Tomáš Prutzer, obchodný riaditeľ www.InterStore.sk. 

„Na jeseň každoročne zaznamenávame zvýšený nárast prezeranosti zimných pneumatík. Tento rok sa však dopyt začal oveľa skôr ako po minulé roky. Začiatok septembra tak priniesol o 300 % vyššiu návštevnosť tejto kategórie v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. Tento nárast súvisí aj s faktom, že slovenskí spotrebitelia pred nákupom čoraz častejšie porovnávajú ceny tovaru na internete,“ dopĺňa konateľ www.Pricemania.sk. Medzi najprezeranejšie pneumatiky na Pricemanii patrili Michelin Alpin A4 195/65, Barum Polaris 3 a Kleber Krisalp HP2. 

Keďže platnosť registračnej dane ešte len príde, predpokladá sa rast predaja najmä zimných pneumatík väčších rozmerov vhodných na SUV a vozidlá vyššej strednej triedy a vyššie. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies