Reforma amerického finančného sektora prišla príliš skoro

NETKY.SK • 19 Júl 2010, 07:10 • 2 min
Reforma amerického finančného sektora prišla príliš skoro

Reforma amerického finančného sektora prišla príliš skoro

slovakia

left justify in out

img

V piatok (16.7.) schválená reforma finančného sektora sprísni reguláciu bánk ešte predtým, než sa dostatočne zotavia, aby sa mohli vyrovnať s novými obmedzeniami svojich aktivít, myslí si miliardár George Soros.
      Bankový systém stále ešte len hľadá cestu k riešeniu svojich problémov, uviedol Soros v piatok v rámci panelovej diskusie na Hamptons Institute. V tomto zmysle bola reforma regulácie finančného sektora schválená "príliš skoro". Podľa Sorosa je síce dobré, že sa reforma spravila, ale nemyslí si, že nová legislatíva rieši problémy finančného systému.
      Pokiaľ ide o finančné trhy, cena amerických vládnych dlhopisov podľa Sorosa signalizuje, že neexistuje inflácia, ale ani rast. "Obmedzovanie stimulov a obmedzovanie podpory v nezamestnanosti, znižovanie podpory pre štáty, ktorým klesajú daňové príjmy, a preto musia obmedzovať služby a zamestnanosť, prichádza v čase, keď je americká ekonomika ešte krehká," tvrdí Soros. Dodáva, že opätovný rast dopytu je vidieť na zvýšení poskytovaných úverov a tým, že úrokové sadzby sa začnú zvyšovať. "To je čas na obmedzenie stimulov, nie teraz."
      V prípade Grécka je podľa Sorosa potrebná riadená reštrukturalizácia dlhov krajiny, ktorá "je už zahrnutá v cene ich dlhopisov". Nemôže sa to však udiať skôr, než sa Grécko vyrovná so svojím primárnym deficitom a vráti sa k primárnemu prebytku.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies