FOTO Recept: Rebierka XXL

NETKY.SK • 1 Október 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Rebierka XXL

Bratislava - Kvalitné rebierka netreba dlho marinovať, stačí ak ich nasolíme a okoreníme. Môžeme na ne dať akékoľvek korenie, podľa toho akú chuť chcete mať. Základom je aj tak omáčka. Grilovať, alebo piecť môžeme v celku alebo nakrájať na jednotlivé rebierka.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

500 g bravčový rebierok, 3 veľké cibule, 200 g údenej slaniny, olej, 1 plechovica čierneho piva,         soľ, chilli papričky, cesnak, mleté čierne korenie, bobkový list.

 

Príprava:

1. Cibuľu nakrájame na kolieska, slaninku na kocky a dáme do pekáča.

 

img

 

2. Na to poukladáme bravčové rebierka, ktoré sme predtým osolili, okorenili, pridali čili papričky podľa chuti, bobkový list, olej a zalejeme čiernym pivom. Prikryté pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne hodinu a dvadsať minút. 

 

img

 

3. Upečené rebierka aj bobkový list vyberieme z výpeku, ktorý rozmixujeme. Ak je omáčka hustejšia, pridáme ešte trochu piva, privedieme do varu a odstavíme.

 

img

 

4. Rebierka podávame poliate omáčkou s pečivom a so zeleninovou prílohou.

 

img

 

Čas prípravy: 120 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies