Real senzačne vypadol z pohára, Zidane vie, že proti St. Germain bude v stávke jeho hlava

NETKY.SK • 25 Január 2018, 12:28 • 2 min
Real senzačne vypadol z pohára, Zidane vie, že proti St. Germain bude v stávke jeho hlava

MADRID - Španielsky futbalový klub Real Madrid sa nepredstaví v semifinále tamojšej pohárovej súťaže Copa del Rey 2017/2018. "Biely balet" nenadviazal na minulotýždňový štvrťfinálový triumf z ihriska Leganés (1:0) a v stredajšej domácej odvete šokujúco prehral 1:2.

slovakia

left justify in out

Trénerovi "Los Blancos" Zinedinovi Zidanovi sa stalo osudným, že sa z odvety proti Leganés rozhodol vynechať viacerých kľúčových hráčov. Nehrali Keylor Navas, Marcelo, Toni Kroos, Casemiro ani Gareth Bale, spomedzi tradičných opôr nastúpil len Sergio Ramos, Isco a Karim Benzema.

"Real dopláca na mizernú lavičku," znie zo Španielska a mnohí pripomínajú slová v stredu taktiež vynechaného Cristiana Ronalda, ktorý sa pred niekoľkými mesiacmi nechal počuť, že Real musí mať aj medzi náhradníkmi skúsených borcov. Narážal na predsezónne odchody Jamesa Rodrígueza, Pepeho a Álvara Moratu, za ktorých neprišli "hotoví" hráči, ale zatiaľ neskúsení mladíci. Za svoje slová zožal najlepší svetový futbalista veľkú kritiku, ale s odstupom času sa ukázalo, že mal pravdu. Pred niekoľkými dňami ho podporil aj bývalý hráč "pusiniek" Robert Prosinečki, keď vyhlásil: "Nechali odísť výnimočných hráčov ako James Rodríguez a Álvaro Morata. Tí boli užitoční najmä vo chvíľach, keď na ihrisku bolo treba niečo zmeniť."

Práve "zelenáči" boli v stredu "Achillovou pätou" Realu. Horeli najmä krajní obrancovia Achraf Hakimi a Theo Hernández. Tí napokon individuálnymi chybami ponúkli hosťom obidva presné zásahy a keďže v tíme Realu sa okrem Karima Benzemu nepresadil nikto ďalší, prekvapenie bolo na svete. "Nechcem smútiť nad tým, že sme vynechali niekoľko hráčov. Na papieri sme zostavili konkurencieschopné mužstvo. Žiaľ, v prvom polčase to tak nebolo, nehrali sme. Zodpovedám za to. Vybral som hráčov a niektoré rozhodnutia boli zlé. Nie som naštvaný na chlapcov, ale na seba. Bolo to moje zlyhanie," priznal Zidane veľký podiel na stredajšej blamáži.
 

img

Zamyslený Zidane. Foto: SITA

 


Real nezažíva vydarenú sezónu. Šance na obhajobu titulu v La Lige sa vinou početných bodových strát ocitli už len v teoretickej rovine a po vypadnutí z Copa del Rey je poslednou možnosťou, ako zachrániť ročník 2017/2018, víťazstvo v Lige majstrov. Madridčanov však hneď v osemfinále čaká náročná prekážka - hviezdami nabitý francúzsky vicešampión Paríž St. Germain. Kormidelník Realu Zidane si uvedomuje, že v dueloch proti tomuto tímu bude v stávke aj jeho ďalšie pokračovanie na Štadióne Santiaga Bernabéua. "Samozrejme, to je jasné. Ja som tréner a som zodpovedný za výsledky. Musím nájsť riešenie a zachrániť túto situáciu. Vždy budem bojovať, pokračovať v práci, skúšať a hľadať nové možnosti, aby sa mužstvo zlepšilo," skonštatoval 45-ročný Francúz.

Leganés je vôbec prvým tímom v histórii Copa del Rey, ktorý vyradil Real Madrid na jeho štadióne po tom, ako prehral doma v prvom zápase. "Vedeli sme, že to nebude jednoduché, ale verili sme v to. Napriek tomu si nemyslím, že je to najväčší úspech v histórii nášho klubu. Dôležitejší bol postup do druhej ligy v roku 2014," povedal po stretnutí kouč Leganés Asier Garitano.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies