Real prehral so Sevillou, Barcelona pôjde do El Clasica ako líder

NETKY.SK • 9 November 2015, 07:41 • 2 min
Real prehral so Sevillou, Barcelona pôjde do El Clasica ako líder

MADRID - V nedeľňajšom šlágri 11. kola španielskej Primera division zvíťazili futbalisti FC Barcelona nad Villarrealom 3:0 a po prehre Realu Madrid s FC Sevilla (2:3) majú na čele tabuľky trojbodový náskok pred ich úhlavným rivalom v boji o titul.

slovakia

left justify in out

Napriek prevahe katalánskeho giganta diváci na Nou Campe v prvom polčase gól nevideli. Skóre stretnutia otvoril až po hodine hry inšpiratívny brazílsky útočník Neymar, ktorý zužitkoval ideálnu prihrávku Sergia Busquetsa do šestnástky súpera. V 70. minúte zvýšil náskok Barcelony Luis Suarez, ktorý premenil jedenástku nariadenú po faule na Munira El Haddadiho. V 85. minúte opäť úradoval Neymar, ktorý spečatil výsledok a jedenástym presným zásahom v lige si upevnil postavenie ne čele tabuľky kanonierov.

 

"Hrali sme dobre a vytvorili sme si dostatok šancí. Sme na dobrej ceste a chceme v tom pokračovať. Strelil som dva góly, ale myslím, že dokážem hrať ešte lepšie," povedal sebakriticky Neymar.

 

Barcelona víťazstvom nad "žltou ponorkou" hodila rukavicu Realu Madrid, ktorý však večerný súboj nezvládol a prehral s FC Sevilla 2:3. Hostia síce viedli po góle stopéra Sergia Ramosa, ale ešte do prestávky vyrovnal Ciro Immobile. Po prestávke "biely balet" inkasoval dvakrát od Evera Banegu a Fernanda Llorenteho a utrpel prvú prehru v sezóne, gól Jamesa Rodrigueza v tretej minúte nadstavenia mal už len "kozmetický" charakter. Po strate bodov v Andalúzii prepustili zverenci trénera Rafaela Beniteza líderskú pozíciu Barcelone, s ktorou sa po reprezentačnej prestávke stretnú v sobotu 21. novembra v tradičnom El Clasicu.

 

Na tretie miesto sa posunulo Atletico Madrid. O jeho triumfe 1:0 nad Sportingom Gijon rozhodol v tretej minúte nadstaveného času francúzsky útočník Antoine Griezmann.

 

Athletic Bilbao zdolal Espanyol Barcelona 2:1. Baskovia dosiahli tretí triumf v sérii a v tabuľke im patrí 8. priečka.

 

sumáre - 11. kolo:

FC Sevilla - Real Madrid 3:2 (1:1)

Góly: 36. Immobile, 61. Banega, 75. Llorente - 22. Ramos, 90.+3 Rodriguez

 

 

FC Barcelona - Villarreal CF 3:0 (0:0)

Góly: 60. a 85. Neymar, 70. Suarez (z 11 m)

 

 

Athletic Bilbao - Espanyol Barcelona 2:1 (1:0)

Góly: 8. Williams, 64. Garcia - 51. Perez

 

Atletico Madrid - Sporting Gijon 1:0 (0:0)

Gól: 90.+3 Griezmann




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies