Real Madrid musí prepracovať projekt rekonštrukcie štadióna

NETKY.SK • 11 Február 2015, 11:28 • 2 min
Real Madrid musí prepracovať projekt rekonštrukcie štadióna

MADRID - Španielsky súd zrušil súhlas madridského mestského zastupiteľstva s prestavbou Štadióna Santiaga Bernabéua, kde hráva svoje domáce zápasy futbalový Real Madrid.

slovakia

left justify in out

Úradujúci šampión Ligy majstrov sa však svojich plánov nevzdáva. "Real Madrid bude s mestom a regionálnou samosprávou pracovať na nevyhnutnej úprave niektorých aspektov projektu, aby bola prestavba štadióna priechodná," uviedol klub, ktorý je tiež podozrivý, že profitoval zo štátnej pomoci nad rámec legislatívy Európskej únie.

 

Súd už v auguste minulého roka na podnet petície ekologických aktivistov Ecologistas en Accion dočasne zablokoval plány na modernizáciu štadióna, ktorý by sa v blízkej budúcnosti mal premenovať na Abu Dhabi Bernabéu. Suma, ktorú za zmenu názvu zaplatí spoločnosť IPIC naviazaná na španielsku naftársku firmu Cepsa a Spojené arabské emiráty, má Realu pomôcť s financovaním nákladnej rekonštrukcie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies