Advokáti od takáčovcov budú stíhaní na slobode

NETKY.SK • 21 Jún 2021, 16:12 • 2 min
Advokáti od takáčovcov budú stíhaní na slobode

BRATISLAVA - Obvinení advokáti Martin R. a Alexander F. budú stíhaní na slobode. Rozhodol o tom dnes senát Najvyššieho súdu SR (NS SR).

slovakia

left justify in out

Ten zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry voči rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu, ktorý v sobotu 12. júna dvojicu do väzby nevzal.

 

img

 

Advokáti sú obvinení z činnosti pre zločineckú skupinu takáčovcov a z toho, že v období rokov 2006 až 2007 ovplyvňovali muža, ktorý bol obeťou útoku niekoľkých členov tejto skupiny pred bratislavským klubom Casey.

 

Pod vplyvom advokátov podľa orgánov činných v trestnom konaní poškodený, ktorý po útoku prišiel o slezinu, nakoniec zmenil výpoveď a obžalovaní boli oslobodení.

Podľa NS SR boli v prípade vypočutí relevantní svedkovia, preto obvinení nemajú koho ovplyvňovať. Pokiaľ ide o prípadné pokračovanie v trestnej činnosti, skupina takáčovcov bola podľa súdu rozložená.

 

img


Advokát Martin R. bol už väzobne stíhaný od konca októbra 2019 do mája 2021, keď ho prepustili na príkaz Ústavného súdu SR. Dôvodom bolo obvinenie v rámci akcie Apač, zameranej na zločineckú skupinu takáčovcov. V tomto prípade už na Martina R. bola na súd podaná obžaloba.

 

Dnes pred najvyšším súdom argumentoval, že obvinenie zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny je totožné s tým, pre ktoré už bol vo väzbe.

 

Ovplyvňovanie poškodeného, v súvislosti s ktorým je obvinený z vydierania a krivej výpovede zároveň odmietol.

 

img

 

Martin R. tiež povedal, že v období, keď bol väzobne stíhaný, dostal od polície ponuku, aby vypovedal proti iným advokátom, prokurátorom alebo sudcom. On to však odmietol, a to je podľa neho dôvod, pre ktorý mu bolo vznesené ďalšie obvinenie. "Zo mňa musí byť urobený zlý človek," povedal.

Alexander F. záležitosť s napadnutým mužom nepoprel. Odmietol však, že by mal čokoľvek spoločné so skupinou takáčovcov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies