Real favoritom semifinále MS klubov FIFA proti Cruzu Azul

NETKY.SK • 15 December 2014, 12:18 • 2 min
Real favoritom semifinále MS klubov FIFA proti Cruzu Azul

MARRÁKEŠ - Futbalisti Realu Madrid sa minulý týždeň v najvyššej španielskej súťaži Primera División odpútali na čele tabuľky od FC Barcelona na 4.bodový rozdiel a teraz majú pred sebou medzinárodnú výzvu.

slovakia

left justify in out

V utorok o 20.30 h SEČ nastúpia v Marrákeši proti mexickému tímu Cruz Azul v semifinále majstrovstiev sveta klubov pod hlavičkou Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v Maroku. "Biely balet" v minulosti štartoval na tomto podujatí len raz: v roku 2000 skončil až na štvrtej priečke, pričom v dueli o bronz podľahol práve tímu z Mexika: prehral s Necaxou Aguascalientes. Pri aktuálnej forme úradujúceho európskeho klubového šampióna sa však zdá byť dosť nepravdepodobné, že by znova nestačil na zástupcu zóny CONCACAF. 

 

Real v piatok dosiahol svoje jubilejné 20. víťazstvo v súťažnom zápase v rade. Zaokrúhlil prostredníctvom triumfu 4:1 na pôde UD Almería v 15. kole Primera División. Znova teda zlepšil vlastný národný rekord. Utorňajším domácim úspechom 4:0 proti bulharskému Ludogorcu Razgrad v záverečnom 6. kole B-skupiny Ligy majstrov (LM) sa odpútal v historickom prehľade od Barcelony. Donedávna platné španielske maximum Kataláncov s 18 položkami pochádzalo z obdobia medzi októbrom 2005 a januárom 2006. Madridčania ho vyrovnali predminulú sobotu v lige na Štadióne Santiaga Bernabéua proti Celte Vigo (3:0) a o tri dni neskôr v LM osameli na čele. Pod vedením talianskeho kouča Carla Ancelottiho doslova valcujú súperov, majú počas súčasnej série skóre 74:10. Úradujúci kontinentálny šampión Real je stopercentný od prehry 1:2, ktorú inkasoval 13. septembra doma od mestského rivala Atlética. 

 

"Máme za sebou výnimočný rok, dosiahli sme viaceré cenné výsledky, medzi ktorými dominuje La Décima (zisk desiatej trofej v EPM/LM - pozn.). Momentálne máme veľmi dobrú pozíciu v lige a teraz nás čakajú MS klubov, na ktorých sa chceme úspešne rozlúčiť s rokom," uviedol kouč Ancelotti. "Máme Cristiana Ronalda a sme v dobrej forme. Chceme zakončiť rok ďalším titulom. Tvrdo pracujeme na tom, aby sme uspeli v každom zápase," vyhlásila brankárska legenda Iker Casillas. Spomenutý portugalský krídelník Cristiano Ronaldo dal Ameríi dva góly, vo všetkých súťažných dueloch v tomto kalendárnom roku ich za Real či reprezentáciu nastrieľal 61 v 58 vystúpeniach. Osobný rekord z roku 2013 má hodnotu 69. 

 

Cruz Azul sa môže stať prvým mexickým finalistom MS klubov FIFA. V sobotňajšom štvrťfinále sa extrémne potrápil s austrálskym tímom Western Sydney Wanderers. Triumfoval 3:1 po predĺžení, pričom ešte v 89. min prehrával 0:1. Napokon vyrovnal z pokutového kopu a v závere ťažil z presilovky až o dvoch mužov. 

"Samozrejme, že sme nadšení. Na zápas s Realom sme dlho mysleli. Budeme čeliť najlepšiemu mužstvu sveta, ktoré je favoritom nielen proti nám, ale aj na zisk trofeje. Netreba však zabúdať, že futbal zvykne prinášať prekvapenia," upozornil kouč Cruzu Azul México City Luis Fernando Tena. 

 

Duel sa pôvodne mal konať v Rabate, ale presunuli ho po rozsiahlych sobotňajších dažďoch v metropole Maroka. Všetky zostávajúce stretnutia turnaja sa už uskutočnia v Marrákeši. V druhom semifinále sa v stredu tiež o 20.30 h SEČ stretnú nasadené argentínske mužstvo San Lorenzo a šampión z Oceánie Auckland City. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies