Rast kurzu dolára stlačil cenu Brentu k hranici 56 USD za barel

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 23:02 • 2 min
Rast kurzu dolára stlačil cenu Brentu k hranici 56 USD za barel

LONDÝN - Rastúci kurz dolára dnes výrazne stlačil ceny ropy smerom nadol, pričom cena Brentu klesla zhruba o 4 %. Očakávania, že americká centrálna banka v polovici roka zvýši úrokové sadzby, posunuli kurz dolára na niekoľkoročné maximá a pod ceny ropy sa negatívne podpísali aj odhady trhov, že zásoby ropy v USA pokračujú v raste. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Americká mena dnes dosiahla 12-ročné maximum oproti euru aj jenu, pričom pod tento vývoj sa podpísali najmä rastúce očakávania, že Federálny rezervný systém zvýši v polovici roka úrokové sadzby. Navyše, ekonómovia predpokladajú, že ropné zásoby v Spojených štátoch sa v minulom týždni zvýšili na nový rekord, už deviaty týždeň po sebe. Americký ropný inštitút (API) oznámi svoje údaje o zásobách ropy za minulý týždeň dnes večer a rozhodujúce informácie zo strany amerického ministerstva energetiky budú známe v stredu 11. marca.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent klesla do 18.35 h SEČ o 2,25 USD na 56,28 USD (52,41 eura) za barel (159 litrov). Výrazný pokles zaznamenala aj cena americkej ľahkej ropy WTI, ktorá klesla o 1,65 USD na 48,35 USD za barel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies