Rasmussen vyjadril ochotu NATO pomáhať pri obnove Líbye

NETKY.SK • 18 Júl 2012, 11:12 • 2 min
Rasmussen vyjadril ochotu NATO pomáhať pri obnove Líbye

Rasmussen vyjadril ochotu NATO pomáhať pri obnove Líbye - Politika Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Anders Fogh Rasmussen privítal výsledok prvých demokratických volieb v Líbyi a v mene aliancie naznačil ochotu pomáhať pri budovaní novej líby

slovakia

left justify in out

img

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Anders Fogh Rasmussen privítal výsledok prvých demokratických volieb v Líbyi a v mene aliancie naznačil ochotu pomáhať pri budovaní novej líbyjskej spoločnosti.
      "Tieto voľby znamenajú dôležitý krok vpred pre prechod Líbye ku demokracii, po takmer 40 rokoch diktatúry. Chcel by som oceniť všetkých kandidátov a politické strany, ktoré prispeli k úspešnosti prvých demokratických volieb a tiež tých okolo dvoch miliónov mužov a žien, ktorí využili svoje právo hlasovať," uviedol Rasmussen v stanovisku pre médiá.
      Generálny tajomník NATO zároveň dodal že aliancia je hrdá na úlohu, ktorú zohrala pri ochrane civilného obyvateľstva počas minuloročného občianskeho konfliktu a zdôraznil, že operácie NATO sa konali pod mandátom Bezpečnostnej rady OSN.
      Rasmussen naznačil ochotu aliancie spolupracovať s novými vládcami Líbye a dodal, že ak bude o to požiadaná, aliancia rada pomôže pri budovaní moderných obranných a bezpečnostných inštitúcií, ktoré Líbya potrebuje.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies