Rakúsky ľadovec vydal ďalšie telo, muž bol nezvestný 52 rokov

NETKY.SK • 12 September 2023, 09:15 • 2 min
Rakúsky ľadovec vydal ďalšie telo, muž bol nezvestný 52 rokov

BRATISLAVA - Telo viac než 50 rokov nezvestného muža objavili na ľadovci v rakúskych Alpách, oznámila v pondelok polícia v Salzburgu.

slovakia

left justify in out

Mŕtvolu objavili dvaja horolezci na ľadovci Hochgruberkees vo výške zhruba 2800 metrov nad úrovňou mora v pohorí Vysoké Taury ešte v priebehu minulého týždňa, spresnili policajné zdroje. Pozostatky následne vrtuľníkom prepravili do údolia. Polícia sa domnieva, že ide o muža nezvestného 52 rokov - teda od roku 1971 - na základe dokumentov, ktoré sa našli spolu s mŕtvolou. Tamojšie úrady v súčasnosti pátrajú po jeho príbuzných v snahe o jasné určenie identity prostredníctvom porovnaní vzoriek DNA.


Najnovší nález je už druhým objavením ľudských pozostatkov na rakúskom ľadovci v priebehu tohto leta, pripomína agentúra DPA. V polovici augusta našli na tirolskom ľadovci Schlatenkees telo muža. Analýza DNA začiatkom septembra potvrdila, že ide o turistu, ktorý v tejto oblasti zmizol ešte v roku 2001. Mal vtedy 37 rokov.


K čoraz častejším nálezom ľudských pozostatkov na ľadovcoch dochádza v dôsledku ich rekordného topenia, uzatvára DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / DPA Foto: TASR (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies