EURO 2020: Ravanelli sa obáva, že scéna je už pripravená pre Angličanov

NETKY.SK • 10 Júl 2021, 15:13 • 2 min
EURO 2020: Ravanelli sa obáva, že scéna je už pripravená pre Angličanov

Bývalý taliansky futbalový reprezentant Fabrizio Ravanelli sa obáva, že po kontroverzných situáciách v semifinále medzi Anglickom a Dánskom, by mohol rozhodca v nedeľňajšom finále proti Talianom opäť zvýhodňovať domácich Angličanov.

slovakia

left justify in out

"Obávam sa, že po škandalóznom predstavení rozhodcov proti Dánsku je už scéna pripravená pre Angličanov," povedal 52-ročný Ravanelli.

 

 


Vo finále na londýnskom štadióne Wembley sa stretnú dva tímy, ktoré v priebehu turnaja neokúsili trpkosť prehry. Angličania vyhrali v dueli o finále nad Dánmi 2:1 po predĺžení. V ňom holandský rozhodca Danny Makkelie odpískal pokutový kop po minimálnom kontakte dánskeho brániaceho hráča s Raheemom Sterlingom.

 

Prečítajte si: EURO 2020: Čeferin by viac nepodporil majstrovstvá Európy v súčasnom formáte. Neboli podľa neho spravodlivé

 

V inkriminovanom momente sa navyše v blízkosti dánskej šestnástky nachádzali v hre až dve lopty. "Nenašiel sa nikto, kto by chytil videorozhodcu za ruku a vytiahol ho z tohto rozhodnutia. Pretože toto faul nebol. A také situácie by nemali rozhodovať o tom, kto bude hrať vo finále majstrovstiev Európy," poznamenal pre sport.pl nemenovaný poľský medzinárodný rozhodca.

 

Mohlo by vás zaujímať: EURO 2020: Penalta v prospech Anglicka vyvolala rozporuplné reakcie

Samotný Ravanelli, ktorému ešte počas aktívnej hráčskej kariéry prischla prezývka "sivý vlk", očakáva napínavé a bojovné finále. "Obe mužstvá budú mať pred sebou obrovský rešpekt. Môže to byť duel s viacerými gólmi a veľmi zaujímavá taktická bitka. Pre nás môže byť výhodou, že máme ostrieľaných hráčov ako Bonucci a Chiellini. Na Angličanov môže atmosféra vyvinúť väčší tlak," dodal Ravanelli.

 

 

Hlavným arbitrom finále Euro 2020 bude Bjoern Kuipers, krajan z Holandska Danny Makkelie, ktorý viedol semifinále Anglicka s Dánskom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies