VIDEO: Robert Fico chce zastropovať ceny pohonných látok

NETKY.SK • 9 Máj 2022, 13:49 • 2 min
VIDEO: Robert Fico chce zastropovať ceny pohonných látok

BRATISLAVA - Líder opozičného Smeru-SD vyhlásil, že návrh, aby ďalší balík sankcií Európskej únie (EÚ) voči Rusku zahŕňal aj zákaz dovozu ruskej ropy, je neakceptovateľný. Bola by to ekonomická samovražda. Vláda SR by mala hájiť vlastné energetické záujmy štátu tak, ako to robí maďarská.

slovakia

left justify in out

„Ak vláda SR nič neurobí a ustúpi požiadavkám Európskej komisie (EK) a nebude robiť to, čo robí vláda Maďarska, teda nebude bojovať za vlastné energetické záujmy, ľudia na Slovensku musia očakávať, že ten benzín a nafta pôjde niekde nad 2 eurá,“ zdôraznil Fico na pondelkovej tlačovej konferencii pred budovou Ministerstva hospodárstva (MH) SR.

 

 

Zároveň vyzval vládu, aby v utorok predstúpila pred Národnú radu (NR) SR a priblížila, čo s tým bude robiť.

 

Verí, že sankciu v podobe zákazu dovozu ruskej ropy neodobria. Apeloval na vládu, aby sa tejto téme venovala. Myslí si, že je možnosť zastropovať ceny pohonných látok, pokiaľ ide o benzín a naftu. Podľa neho by sa ceny mohli pohybovať okolo úrovne 1,4 – 1,5 eura za liter. „Odstavenie dodávok ruskej ropy je totálny nezmysel, toto je výmysel Spojených štátov amerických,“ tvrdí Fico.

 

Prečítajte si tiež: Bulharsko podporí sankcie proti Rusku len pod jednou podmienkou

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies