Máte v zime problémy s kožou? Poradíme vám, čo na ne platí!

NETKY.SK • 28 Február 2023, 09:43 • 2 min
Máte v zime problémy s kožou? Poradíme vám, čo na ne platí!

BRATISLAVA - Zima je obdobím, ktoré si vyžaduje špecifickú starostlivosť o kožu. Prečo je tomu tak nám prezradila naslovovzatá odborníčka, doktorka Sandra Rozborilová z kliniky Esthetic

slovakia

left justify in out

Pokožka tela je v zime následkom zmien teplôt ( zima, kúrenie ), suchého vzduchu vo vykúrených interiéroch ešte viac vysušená, môže svbieť a olupovať sa. Najviac sú postihnuté oblasti predkolení a predlaktí. Preto je vhodné nasadiť niektoré opatrenia, ktoré vysušovanie, svrbenie, olupovanie zmiernia, vymeňte horúci kúpeľ za sprchu, namiesto mydla používajte syndety, ideálne s kyslým pH, -použite ho len v záhyboch a na plosky nôh, pokiaľ nepracujete v bani, alebo podobne znečistenom prostredí nemusíte si celé telo denne mydliť. Nechoďte do solária, nestojí to za to.  Po sprchovaní pokožku celého tela premastite. Použite kvalitný prípravok s dlhodobým efektom, pre prípad, že sa občasne zabudnete ponatierať ako tip mám pre Vás Oleogekelixír ktorý je vyvinutý tak, aby kožu premastil a aby vám vydržal dlho, aby ste nemuseli kupovať každý tretí týždeň. Jemný gel sa po nanesení na kožu premení na olej a veľmi rýchlo vsiakne aby účinkoval tam kde treba.

 

Pri výrobe kozmetiky  sa doktorka Rozborilová inšpirovala potrebami pacientov, ktorí prichádzali do jej ambulancie so zlou kvalitou pleti. Preto sa rozhodla pracovať na medicínskej línii starostlivosti o pleť. S pomocou vedecky dokázaných poznatkov, aby ste dosiahli krásnu a zdravú pokožku. Kozmetická rutina má byť jednoduchá, pleť má dostať to čo potrebuje, ale zároveň vo svojej rutine eliminujte striedanie značiek, účinných látok, nadužívanie zložitými typmi rutiny, aby ste zabránili poškodeniu prirodzenej kožnej bariéry, ktorá Vás chráni pred jej poškodením. Prevencia je výhodnejšia, ako následné hasenie problémov.


13 dobrých rád erudovanej odborníčky pre pleť 


Pleť tvorí bariéru medzi vonkajším prostredím a vnútorným organizmom, má termoregulačnú, imunologickú funkciu, reguluje vodnú rovnováhu, má senzorické funkcie, pomáha vylučovať nepotrebné látky z organizmu a neposlednom rade má estetickú funkciu. Stav kože odráža spôsob starostlivosti ktorú jej venujeme. Tu sú niektoré tipy na to, ako sa starať o pleť v novom roku:


1. Používajte vhodný krém na pleť: Vyberte si krém, ktorý je vhodný pre váš typ pleti a obsahuje účinné zložky, ako sú vitamín C, retinol, alebo jeho šetrnejšiu formu bakuchiol, kyselinu hyaluronovú, močovinu, squalán, ceramidy, antioxidanty, kolagén, koenzým Q10, panthenol.


2. Používajte tonikum: Tonikum pomáha odstraňovať nečistoty a čistiť póry. Vhodná je kyslá pleťová voda, ktorá pomáha udžovať prirodzený, kyslý plášť na koži.


3. Používajte exfoliačný produkt: Exfoliácia pomáha odstraňovať odumreté bunky pokožky a uľahčuje prenikanie hydratačných produktov do pokožky. Vhodné je raz do mesiaca podstúpiť profesionálnu mikrodermabráziu.


4. Používajte hydratačný produkt: Hydratácia je dôležitá pre zachovanie pružnosti a jemnosti pleti.Používajte hydratačný produkt s vysokým hydratačným potenciálom ako je napr. urea.


5. Používajte ochranný krém proti slnku: Slnko môže spôsobiť predčasné starnutie pokožky a vznik pigmentových škvŕn. Používajte ochranný krém s vysokým SPF počas dňa, aby ste chránili svoju pleť pred škodlivými účinkami slnka.


6. Používajte výživný nočný krém s vitamínmi: Použitie výživného nočného krému pomôže obnoviť a hydratovať pokožku počas spánku.


7. Pijte dostatok vody: Dostatočný príjem tekutín je dôležitý pre zdravie pleti. Pite aspoň 8 pohárov vody denne, aby ste zabezpečili, že vaša pleť je hydratovaná a svieža.


8. Dbajte na svoj spánok: Dostatočný spánok je dôležitý pre zdravie pleti. Snažte sa spať aspoň 7-8 hodín denne, aby ste pomohli obnoviť a regenerovať pokožku. Chodte spať pred polnocou.


9. Jedzte zdravo: Zdravá strava, zelenina, ovocie, zdravé proteíny, omega mastné kysliny, redukcia príjmu soli a cukru a bielej múky sú dôležité pre zdravie vašej pokožky.


10. Nefajčite
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona