Rakúsko proti Islandu s imperatívom zvíťaziť

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 10:52 • 2 min
Rakúsko proti Islandu s imperatívom zvíťaziť

SAINT-DENNIS - Rakúski futbaloví reprezentanti majú pred záverečným vystúpením v F-skupine na EURO 2016 nôž na krku.

slovakia

left justify in out

Ak v stredajšom dueli na parížskom predmesti St. Dennis proti Islandu (18.00) nezvíťazia, so šampionátom sa rozlúčia. Na konte totiž zatiaľ majú iba jediný bod za bezgólovú remízu s Portugalskom. Zápas na Stade de France povedie ako hlavný rozhodca Poliak Szymon Marciniak.

 

Rakúšania zatiaľ nepotvrdzujú prognózy viacerých odborníkov, ktorí ich pasovali za "čieneho koňa" turnaja. Kapitán tímu David Alaba je však pred rozhodujúcim súbojom optimista. "Stále živíme šancu na postup do osemfinále. Zápas proti Islandu bude pre nás ako finále. Veľmi chceme pokračovať na turnaji a urobíme všetko pre to, aby sme zvíťazili," citovala agentúra dpa slová opory Bayernu Mníchov.

 

Otáznik visí nad štartom tvorcu hry Zlatka Junuzoviča, ktorý utrpel v dueli s Maďarmi zranenie členka. "Proces liečby prebieha veľmi dobre. Ešte je však priskoro povedať, či Zlatko proti Islandu nastúpi. Rozhodne sa zrejme až v deň zápasu. Pre nás je dôležité, že postup máme vo vlastných rukách," uviedol tréner Rakúšanov Marcel Koller. V doposiaľ poslednom vzájomnom zápase oboch tímov v roku 2014 sa na štadióne v Innsbrucku zrodila remíza 1:1.

 

Islanďania mohli mať už postup prakticky vo vrecku, v závere stretnutia s Maďarskom si však Dirkir Saevarsson strelil vlastný gól. "Remízu sme ťažko rozdýchavali, no pevne verím, že sa dokážeme zmobilizovať a dosiahneme historické prvé víťazstvo na ME. Náš tím má charakter, čo viackrát dokázal v náročnej kvalifikácii. Chlapci budú bojovať až do konca. Za istých oklností nám na postup do osemfinále môže stačiť aj bod," zdôraznil islandský krídelník Kolbeinn Sigthórsson.

 

F-skupina:

Island - Rakúsko /streda 18.00, St. Dennis/

Predpokladané zostavy:

Island: Halldórsson - Savarsson, R. Sigurdsson, Árnason, A. Skúlason - Gudmundsson, G. Sigurdsson, A. Gunnarsson, B. Bjarnason - Sightórsson, Bödvarsson

Rakúsko: Almer - Klein, Prödl, Hinteregger, Fuchs - Ilsanker, Baumgartlinger - Junuzovič, Alaba, Arnautovič - Harnik

 

Tabuľka F-skupiny:

1. Maďarsko 2 1 1 0 3:1 4

2. Island 2 0 2 0 2:2 2

3. Portugalsko 2 0 2 0 1:1 2

4. Rakúsko 2 0 1 1 0:2 1

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies